Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 7 (6717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat așteptat cu interes

Spitalul de Urgență Suceava anunță astăzi concluziile anchetei asupra unui posibil malpraxis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia internă care investighează cazul unei paciente care a murit, în seara zilei de 4 ianuarie a.c., în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, în circumstanțe care ridică suspiciuni asupra diagnosticului și tratamentului, vor fi anunțate în cursul zilei de astăzi. Medicii și personalul medical care au avut legătură cu cazul, de pe tot traseul urmat de pacientă pe durata celor aproximativ 24 de ore pe care le-a petrecut în spital, au fost audiați ore în șir în legătură cu tot ceea ce s-a întâmplat. Comisia de anchetă vrea să reconstituie pas cu pas parcursul cazului, de la momentul în care femeia în vârstă de 63 de ani a fost adusă cu ambulanța în Unitatea de Primiri Urgențe, în seara zilei de 3 ianuarie a.c., consultul chirurgical, cel pentru diabet și gastroenterologie, internarea în secția Diabet și transferul la Anestezie Terapie Intensivă, decesul și examenul necropsic. În paralel cu audierile sunt verificate analizele medicale și investigația imagistică, precum și înregistrările de pe camerele video din spital.

Comisia trebuie să stabilească dacă peritonita care a provocat moartea femeii, conform certificatului medical de constatare a decesului, putea fi diagnosticată de chirurgul care a consultat-o în UPU, la internare, sau examenul a fost superficial/ neprofesionist și eroarea de diagnostic a condamnat pacienta la moarte. Din informațiile pe care le avem până acum, chirurgul Aman Nasie ar fi examinat cu atenție pacienta, dar aceasta nu ar fi prezentat nici un fel de semne clinice care să indice o peritonită sau vreo afecțiune care să impună intervenția chirurgicală. De asemenea, ecografia nu a semnalat prezența lichidului în peritoneu, iar valoarea glicemiei a fost de 730 mg/dl, în condițiile în care literatura de specialitate arată că, în peritonită, valoarea glicemiei crește la limita maximă a valorii normale, adică 140 mg/dl. Semnele clinice și analizele medicale au orientat diagnosticul către diabet.

Suspiciunile asupra examenului chirurgical din acest caz l-au adus pe dr. Nasie într-o postură delicată în spital și asta pentru că pe rolul Judecătoriei Suceava se află un proces în care medicul este acuzat de ucidere din culpă, de familia unui pacient care a murit în spital în 2009, din cauza unei infecții nosocomiale (cu bacterii de spital) după o operație de hernie. Contactat, dr. Nasie a declarat că deocamdată nu dorește să facă nici un comentariu, ci așteaptă cu încredere atât finalizarea anchetei de la spital, cât și a procesului legat de operația pe care a efectuat-o în 2009.

În elucidarea cazului de față, este important de stabilit dacă sepsisul a fost consecutiv cetoacidozei severe, menționate și în certificatul necropsic, sau cetoacidoza a apărut pe fondul peritonitei.

Prezența virusului hepatitei B, glicemia de peste 700 mg/dl și cetoacidoza constatate la internare au focalizat atenția medicilor pe echilibrarea stării generale și reducerea glicemiei, fără a se pune nici un moment problema unei intervenții chirurgicale. Apendicita și peritonita generalizată au fost depistate la autopsie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava anunță astăzi concluziile anchetei asupra unui posibil malpraxis.
 Vizualizări articol: 3180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Spitalul de Urgență Suceava anunță astăzi concluziile anchetei asupra unui posibil malpraxis1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei