Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 6 (6716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dotare

Spitalul de Urgenţă Suceava va avea propriul aparat RMN

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va avea propriul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Acesta va fi livrat spitalului în urma unor contracte de achiziţie care fost semnat ieri, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, și furnizorii de echipamente, în prezenţa premierului Mihai Tudose. La ceremonia de semnare au fost invitaţi și managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziţionate.

Managerul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, după eveniment, că aparatul RMN va completa dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică al Spitalului de Urgenţă Suceava și va fi amplasat în zona actualului ambulatoriu, prin redistribuire de spaţii și reamenajare. El a spus că noul aparat va intra în exploatare cel mai probabil în vara acestui an, după finalizarea tuturor procedurilor de achiziţie, instalare și avizare. La acest moment, explorările RMN pentru pacienţii spitalului sunt efectuate printr-un parteneriat public-privat, în baza contractului dintre unitatea spitalicească și clinica Explora. 

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, instituţia tutelară a spitalului, Gheorghe Flutur, a salutat, la rândul său, faptul că Ministerul Sănătăţii a răspuns solicitării spitalului în privinţa dotării cu RMN. El a declarat că este vorba despre un aparat de 1,5 Tesla, similar cu cel care funcţionează acum în incinta Spitalului de Urgenţă. Dacă unitatea medicală își va investiga pacienţii și cu propriul RMN, acest lucru va contribui la reducerea listelor de așteptare pentru cei care au nevoie de această investigaţie. ”Este binevenit și ne bucurăm să avem propriul nostru aparat RMN”, a declarat Flutur.

Ieri, la Palatul Victoria au fost semnate contracte în valoare de 19,8 milioane de euro pentru achiziţia unui număr de 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi pentru 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc.), cu care vor fi dotate 34 de spitale din ţară. Spitalul sucevean a solicitat doar RMN, având deja sistem PACS și CT performant.

Fondurile pentru achiziţionarea acestor echipamente medicale au fost obţinute de Ministerul Sănătăţii printr-un împrumut acordat de Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava va avea propriul aparat RMN.
 Vizualizări articol: 3775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul de Urgenţă Suceava va avea propriul aparat RMN5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei