Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2017 - Anul XXII, nr. 5 (6421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce se întâmplă cu creierul uman în jurul vârstei de 30 de ani?

Atitudinile, rațiunea și viziunile fiecăruia sunt strâns legate de modul în care funcționează creierul.

Acesta este sediul trăirilor noastre, instrumentul conștiinței, al voinței, al creativității ce poate acumula mereu cunoştințe, poate dezvolta aptitudini noi, poate evolua.

Dar când are loc cu adevărat evoluția creierului uman, când ajunge acesta la maturitatea necesară, care să îi permită să stăpânească procese precum atenţia, percepţia, procesul de decizie şi de asumare a riscurilor?

Cele mai mari dificultăţi pentru stabilirea momentului în care creierul este matur este descoperirea unui om al cărui creier a ajuns la maturitate. Studiile recente bazate pe analiza dezvoltării cortexului prefrontal, zona cerebrală a responsabilităţii, planificării, prioritizării şi a stăpânirii impulsurilor, susțin că, creierul începe să ajungă la maturitate abia în a patra decadă și anume în jurul vârstei de 30 de ani.

Schimbarea majoră în structura și evoluția creierului, care apare din adolescenţă până la vârsta de 30 de ani este subţierea materiei cenuşii şi îngroşarea substanţei albe.

Creşterea substanţei albe reprezintă extinderea conectivităţii dintre regiunile diferite ale creierului. Partea creierului care continuă să se dezvolte este cortexul prefrontal. Această zonă a creierului localizată în partea frontală a capului este implicată în activarea unor factori importanţi precum atenţia, planificarea, luarea deciziilor, controlul, gândirea logică, dezvoltarea personalităţii şi memoria pe termen scurt.

Drept urmare, indecizia persoanelor între 20 şi 30 de ani ar trebui să fie văzută ca o etapă normală în dezvoltare. „Până la acea vârstă, trebuie să luăm decizii destul de importante în privinţa educaţiei şi a planurilor pentru carieră, a persoanei cu care să ne căsătorim sau dacă mergem sau nu în armată şi asta până când unele părţi ale creierului nostru nu au ajuns la un stadiu complet de dezvoltare," a explicat Jay Giedd, specialist în ştiinţe neurologice la Institutul american pentru sănătate mentală.

Sursa: www.antenasatelor.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce se întâmplă cu creierul uman în jurul vârstei de 30 de ani?.
 Vizualizări articol: 3671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce se întâmplă cu creierul uman în jurul vârstei de 30 de ani?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei