Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2016 - Anul XXI, nr. 275 (6388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Informare

Dezbatere pe tema HIV/SIDA, mâine, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în parteneriat cu Asociaţia Red Ribbon Fălticeni, organizează mâine, la ora 10.00, la sediul instituţiei, o dezbatere despre prevenirea infecţiei cu HIV, îndeosebi în rândul tinerilor. Directorul DSP Suceava, Andrei Ianovici, informează printr-un comunicat de presă că tema dezbaterii este ”Sărutul şi îmbrăţişarea nu transmit HIV. Ignoranţa o face” şi, pe lângă medici, sunt invitaţi să participe autorităţile, organizaţii neguvernamentale, mass-media, alte persoane, asociaţii interesate de subiect.

Obiectivele campaniei de informare-educare-comunicare care începe mâine şi va continua în şcolile din judeţ sunt de a creşte numărul de persoane informate şi educate în legătură cu HIV/SIDA, al celor care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV, în special din grupele de risc, precum şi creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relaţie cu HIV/SIDA.

În judeţul Suceava sunt înregistrate 200 de cazuri HIV/SIDA, dintre care 18 cazuri noi, depistate în 2016. Tot în acest an, cinci suceveni au murit din cauza acestei cumplite boli.

 

Numărul de cazuri HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile a fost de 20% în 2015 şi de 17,6% în primele şase luni ale anului 2016

La nivel naţional, conform datelor furnizate de directorul Ianovici, la 30 iunie 2016 au fost înregistrate 14.078 de persoane infectate cu HIV/SIDA (21.702 total cumulativ 1985-2016). ”Principala cale de transmitere a fost heterosexuală, la 57,4% din toate cazurile noi în 2015 şi 63,2% în primele şase luni ale anului 2016. Numărul de cazuri HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile a fost de 20% în 2015 şi de 17,6% în primele şase luni ale anului 2016. Proporţia de homosexuali a fost de 16% în 2015 şi 17,2% în primele şase luni ale anului 2016. Cele mai multe cazuri noi, 6.503 cazuri, au fost înregistrate în grupul de vârstă 25-29 de ani, urmat de grupul de vârstă 40-49 de ani, cu 2.133 de cazuri noi”, a arătat Ianovici, citând ca sursă Raportul Naţional al Departamentului pentru Monitorizarea şi Evaluarea HIV/SIDA din România al Institutului de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş“, Compartimentul pentru Monitorizarea şi  Evaluarea infecţiei HIV/SIDA.

În 2015, pe plan mondial, 36,7 milioane de persoane au fost infectate cu HIV, dintre care 1,8 milioane au fost copii. Aproximativ 150 de milioane de copii şi adulţi cu venituri mici şi mijlocii, din 129 de ţări, au primit servicii de testare HIV. 17 milioane de persoane care trăiesc cu HIV au primit tratament antiretroviral (ART) la nivel global. Aproximativ 2,1 milioane de persoane au fost infectate cu virusul în 2015, iar 35 de milioane de oameni au murit din cauza SIDA de la începutul epidemiei, dintre care 1,1 milioane în 2015.

De 28 de ani, la 1 decembrie se celebrează Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA, o zi în care oameni de pretutindeni au ocazia de a-şi uni eforturile în lupta împotriva maladiei, de a fi solidari cu cei care trăiesc cu boala şi de a-i comemora pe cei care au murit în urma acesteia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbatere pe tema HIV/SIDA, mâine, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbatere pe tema HIV/SIDA, mâine, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei