Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2016 - Anul XXI, nr. 245 (6358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Dramă

UPPDATE! Copil de 8 luni, suspect de meningo-encefalită, transferat cu elicopterul la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

UPPDATE

Bebeluşul în vârstă de 8 luni, suspect de meningo-encefalită, a murit marţi în timpul transferului de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi. Copilul a fost trimis luni de la Rădăuţi la Suceava, prezentând convulsii şi stare febrilă, cu suspiciune de meningo-encefalită. În noaptea de luni spre marţi copilul a intrat în comă şi medicii suceveni au decis transferul copilului la Iaşi, prognosticul fiind rezervat.

Medicul din Terapie Intensivă care s-a ocupat de copil la Suceava, dr. Critina Tiron, a declarat miercuri că transferul la Iaşi s-a făcut la solicitarea mamei, aceasta fiind informată că micuţul pacient este în stare critică şi că transportul în sine implică riscuri. Dr. Tiron a mai spus că în foaia de observaţie este consemnat că mama a insistat pentru transfer chiar şi în aceste condiţii, deşi a fost asigurată că la Suceava bebeluşul primeşte tot tratamentul şi îngrijirea posibile.

 

 

Un copil în vârstă de 8 luni a fost transferat, ieri, în stare gravă, de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, suspect de meningo-encefalită. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat că bebeluşul a fost trimis luni de la Rădăuţi, prezentând convulsii şi stare febrilă, cu suspiciune de meningo-encefalită. În noaptea de luni spre marţi copilul a intrat în comă şi medicii suceveni au decis transferul copilului la Iaşi, într-o clinică specializată pentru copii, cu un elicopter SMURD. Prognosticul este rezervat, mai ales că pe lângă suspiciunea de meningo-encefalită copilul are şi complicaţii pulmonare.

Mama copilului, Otilia Urcaciuc, în vârstă de 23 de ani, din Falcău, ne-a declarat că bebeluşul a început să se simtă rău din noaptea de joi spre vineri. ”A făcut febră 39,1, l-am dus la medicul de familie, a zis că doar cu dinţişorii are probleme. Mi-a dat tratament, apoi l-am dus la alt medic şi mi-a zis că are infecţie în gât şi l-am băgat pe tratament injectabil, cu antibiotic. A făcut convulsii la trei zile după tratamentul injectabil. Am venit la urgenţă cu convulsii şi acum e în comă. Nu ştiu exact ce are, e suspect de meningită şi doar atât”, ne-a declarat Otilia Urcaciuc.

Ea a spus că întâi a fost la Urgenţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, luni dimineaţă, de unde a fost transferată la Suceava. ”Luni noapte a făcut stop respirator, resuscitat timp de o oră, până la urmă l-au readus la viaţă şi de atunci e în comă”, a mai afirmat Otilia Urcaciuc.

 

Mama acuză de incompetenţă şi indiferenţă personalul medical din Spitalul de Urgenţă Suceava

În ciuda faptului că medicii din Spitalul de Urgenţă au reuşit resuscitarea bebeluşului, tânăra mamă afirmă că este nemulţumită de tratamentul de care a avut parte în unitatea medicală, mai ales în ceea ce priveşte atitudinea personalului faţă de ea şi că ea a fost cea care a cerut transferul la Iaşi, acuzându-i de incompetenţă. ”Am întrebat cum se simte copilul şi mi-a zis <nu vezi cum se simte?>. Mâncare nu mi-a adus deloc, nici dimineaţă, nici la amiază. Nici nu am nevoie, că nu pot să mănânc, dar nici măcar <cum te simţi, eşti bine, vrei un pahar cu apă?>, nimic, nimic, nimic. Nici nu m-a băgat în seamă. Mi-au vorbit foarte urât. Ce să văd eu ce are copilul, eu sunt Dumnezeu? Sunt incompetenţi. Eu le spun că îi curge copilului sânge pe năsuc şi pe guriţă, ei spun <imediat venim şi vedem> şi mai durează 10-15 minute până vin ei. Nu aşa se face. Îi curge sânge, vii şi vezi ce are, nu te plimbi prin salon. E prima dată în viaţă când sunt internată şi nu mi-a plăcut deloc. Nu mi-a plăcut că nu mi-au spus clar ce are copilul şi când am întrebat mi-au spus <tu nu vezi?> şi atât. Am spus că vreau să fac un duş, au spus că nu se poate. Mâncare nu mi-au adus... indiferenţi”, a declarat femeia.

Ea a mai spus că nu are a le face nici un reproş medicilor de la Suceava, ci doar că ”Dumnezeu e sus şi vede şi face dreptate”.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat că deocamdată este vorba doar de suspiciune de meningită, confirmarea urmând să fie făcută cel mai probabil în urma investigaţiilor care îi vor fi efectuate bebeluşului la spitalul din Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPPDATE! Copil de 8 luni, suspect de meningo-encefalită, transferat cu elicopterul la Iaşi.
 Vizualizări articol: 4170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
UPPDATE! Copil de 8 luni, suspect de meningo-encefalită, transferat cu elicopterul la Iaşi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei