Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 feb 2016 - Anul XXI, nr. 40 (6153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie sporită

Spitalul de Urgenţă Suceava a început monitorizarea copiilor cu boală diareică acută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a început monitorizarea non-stop a copiilor cu vârsta de până la 5 ani internaţi cu boală diareică severă cu deshidratare în secţiile Pediatrie şi Boli Infecţioase, în vederea depistării precoce a eventualei apariţii a vreunui caz de sindrom hemolitic uremic. Purtătorul de cuvânt al spitalului, directorul medical dr. Tiberius Brădăţan, ne-a declarat, ieri, că în cursul zilei de luni Ministerul Sănătăţii a transmis unităţii spitaliceşti procedura exactă de monitorizare. ”Orice suspiciune se raportează imediat; sperăm însă să nu fie cazul”, a declarat dr. Brădăţan, care a mai precizat că laboratorul Synevo, cu care spitalul are contract pentru analize, dispune de testele de identificare a tipului de E. coli - Shiga toxina E. coli sau STEC - responsabilă de producerea sindromului hemolitic uremic (SHU).

Solicitarea de monitorizare din partea Ministerului Sănătăţii a venit după ce, în ultimele două săptămâni, mai mulţi copii din Argeş au prezentat SHU. Şapte copii se află în continuare internaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti, dintre care trei sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă, unde li se face dializă. Patru se află la secţia de Nefrologie, starea lor de sănătate fiind bună, iar trei copii au murit.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat ieri că situaţia este ”inexplicabilă” şi că este "foarte frustrat" că nu există încă rezultatele anchetei în cazul îmbolnăvirii acestor copii. Pe site-ul ministerului sunt postate informaţii în legătură cu SHU şi este anunţat că Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a luat legătura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, în data de 10 februarie a.c., şi că au fost efectuate demersuri pentru sosirea unei echipe de specialişti ai Centrului pentru acordarea de sprijin în efectuarea investigaţiilor pentru depistarea cauzelor de îmbolnăvire.

 

Apa şi săpunul sunt cele mai eficiente metode de prevenire a îmbolnăvirii

Bacteria E. coli este larg răspândită în natură, se găseşte în mod normal în intestinul omului şi animalelor. Majoritatea sunt inofensive, însă există şi tipuri agresive, precum Shiga toxina E. coli sau STEC, care pot produce sindromul hemolitic uremic.

SHU reprezintă o complicaţie majoră care este un tip de insuficienţă renală şi apare la circa 10% din cazurile de boală diareică produse de STEC şi care apare mai ales la copiii de 0-5 ani şi la persoanele în vârstă.

Infecţia apare în urma ingestiei de STEC, după consumul de alimente sau apă contaminate. Alimentele cel mai frecvent implicate în transmiterea acestei infecţii sunt laptele şi produsele lactate nepasteurizate, carnea de vacă, mai ales cea tocată insuficient preparată termic, sucul de mere nepasteurizat, salata verde insuficient spălată. Prelucrarea alimentelor crude poate contamina ustensilele de bucătărie, mai ales dacă nu sunt utilizate separat pentru fiecare categorie de alimente şi nu sunt curăţate între utilizări. Uneori contaminarea se produce prin intermediul persoanelor care vin în contact cu animalele şi care nu respectă reguli elementare de igienă personală (spălatul mâinilor cu apă şi săpun).

Prezentarea la medicul de familie sau la specialist trebuie făcută imediat, mai ales în cazul copiilor de 0-5 ani, dacă diareea este însoţită de febră sau scaune cu sânge. La adulţi fără alta simptomatologie decât diareea, prezentarea la medic este obligatorie dacă aceasta persista timp de trei zile.

Specialiştii afirmă că cea mai importantă măsura terapeutică este cea de rehidratate şi reechilibrare electrolitică. Antibioticele nu sunt recomandate pentru tratamentul acestei infecţii. De asemenea, nu sunt recomandate antidiareicele. Aceste medicamente pot creşte riscul apariţiei SHU. Administrarea unui tratament nerecomandat de medic poate îngreuna depistarea cauzelor apariţiei bolii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava a început monitorizarea copiilor cu boală diareică acută.
 Vizualizări articol: 3664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul de Urgenţă Suceava a început monitorizarea copiilor cu boală diareică acută5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec foarte pufos Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea cantităţilor exacte din reţetă. Acelaşi aluat se poate folosi cu succes şi pentru prăjituri cu fructe.Avem nevoie de:4 ouă, o... Citeşte