Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate publică

Singurul pacient cu gripă AH1N1 confirmată din judeţ, externat miercuri din Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singurul pacient din judeţul Suceava cu gripă confirmată de laboratorul Institutului Cantacuzino a fi provocată de virusul AH1N1 a fost externat, ieri, din Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Conform unui comunicat de presă remis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, din zona Suceava, cu mai multe afecţiuni concomitente. ”Evoluţia stării de sănătate a pacientului a fost favorabilă”, se arată în comunicatul DSP. Conform aceleiaşi surse, până acum la nivelul judeţului Suceava au fost înregistrate 13 cazuri de afecţiuni clinice compatibile cu gripa (12 cazuri la Suceava şi unul la Rădăuţi), din care şase au fost internate în spitalele din Suceava şi Rădăuţi. Evoluţia cazurilor este favorabilă.

Tot ieri, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a comunicat primul deces la un pacient cu infecţie respiratorie acută severă (SARI), confirmat cu virus gripal. INSP precizează că pacientul decedat a fost un bărbat în vârstă de 38 ani, din Bucureşti, ”având condiţii medicale preexistente” şi nevaccinat antigripal.

Specialiştii afirmă că situaţiile în care apare decesul sunt cauzate de multe ori de existenţa unor afecţiuni cardiovasculare, pulmonare. Acestea sunt complicate de infecţia gripală şi astfel se poate ajunge la deces. Vaccinarea antigripală şi asigurarea unei bune igiene sunt cele mai bune măsuri de prevenţie în cazul gripei.

 

Femeile însărcinate, copiii mici şi persoanele cu alte afecţiuni, risc mai mare de îmbolnăvire

La nivel naţional, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până la data de 2 februarie a.c. au fost confirmate cu laboratorul Institutului Cantacuzino 95 cazuri de gripă: 72 cazuri tip A, subtip H1, 4 cazuri tip A, subtip H3 şi 19 cazuri tip A, nesubtipat.

DSP Suceava reaminteşte că principalele măsuri de prevenţie a bolii sunt: evitarea contactului apropiat cu persoane care prezintă simptomatologie respiratorie şi evitarea aglomerărilor de persoane în spaţii închise; spălarea mâinilor cu apă şi săpun; aerisirea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile; purtarea măştilor de unică folosinţă de către persoanele care prezintă febră însoţită de manifestări respiratorii. În cazul în care o persoană dezvoltă o simptomatologie severă care nu se ameliorează în 72 de ore de la debut sau care are risc crescut de boli severe, aceasta să se prezinte de urgenţă la medic.

Vaccinarea antigripală este utilă deoarece vaccinul pentru sezonul gripal 2015-2016 include tulpini de virus AH1N1, AH3N2 şi B care se potrivesc cu cele mai multe virusuri de gripă sezonieră care circulă în acest sezon, oferind o bună protecţie.

Este important de ştiut că femeile însărcinate, copiii mici şi persoanele cu alte afecţiuni prezintă risc mai mare de îmbolnăvire. Aceştia au nevoie de consult medical de la primele semne de gripă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singurul pacient cu gripă AH1N1 confirmată din judeţ, externat miercuri din Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Singurul pacient cu gripă AH1N1 confirmată din judeţ, externat miercuri din Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte