Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2015 - Anul XX, nr. 185 (5997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şapte condimente „de leac”, care nu ar trebui să îți lipsească din casă

Majoritatea condimentelor au efecte benefice asupra sănătății noastre, fiind pline de antioxidanți, având efecte antibacteriene puternice și proprietăți anticancerigene, dar câteva merită titlul de cele mai sănătose condimente astfel că merită incluse în alimentația zilnică.

1. Chimionul (chimenul) - poate trata o serie largă de afecțiuni, dacă este folosit sub formă de ceai. Chimenul ameliorează stările alergice, gripa și răceala. Conține liminen, un element nutritiv ale cărui proprietăți anti-cancer au fost demonstrate.

2. Scortișoara - reglează nivelul zahărului în sânge la persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2. Reduce colesterolul rău şi te ajută să rezişti mai uşor în faţa tentaţiilor dulci, atenuând poftele culinare. O lingură cu scorţişoară are un conţinut de 4 grame de fibre care ajută la digestie şi arderea grăsimilor. Este un adjuvant de nădejde in lupta împotriva pierderii memoriei şi a capacitaţii cognitive.

3. Paprika - este cea mai bogată sursă de betacaroten dintre toate condimentele. Conține favonoide și vitamina C în cantități impresionante, are puternice proprietăți antibacteriene și este eficientă în tratarea tensiunii arteriale. Ȋn plus are capacitatea de a tonifia pereții venelor, astfel că este un tratament mai mult decât util pentru ameliorarea simptomatologiei varicelor.

4. Turmericul ( curry ) - este recunoscut din vremuri străvechi pentru efectele lui vindecătoare, el tratând de la depresie la boli de ficat sau afecţiuni ale pielii. Deşi nu există documente clare care să ateste beneficiile acestui remediu străvechi, se pare că unele cercetări au arătat că turmericul a dat rezultate bune în cazul pacienţilor cu artrită şi arsuri la stomac. De asemenea, unele studii susţin că turmericul ar avea efecte anticancerigene.

5. Cuișoarele - sunt calmante naturale pentru durerile de dinți. Conțin eugenol, subsatnță folosită și de medicii stomatologi. Cuișoarele sunt o bună și plăcută soluțtie pentru tratarea și combaterea respirației urât mirositoare, sunt eficiente pentru a trata indigestia, paraziții intestinali, greața și vărsăturile. Uleiul de cuișoare are efect anticancerigen.

6. Ghimbirul - ajută femeile însărcinate să scape de greţurile matinale, dar dă roade şi cazul stărilor de rău generate de chimioterapie. De asemenea, ajută la digestie şi are un efect calmant în cazurile de artrită.

7. Oregano - are proprietăţi antibacteriene şi ajută organismul să se recupereze după o infecţie rezistentă la antibiotice.

Sursa: antenasatelor.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte condimente „de leac”, care nu ar trebui să îți lipsească din casă.
 Vizualizări articol: 2504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Şapte condimente „de leac”, care nu ar trebui să îți lipsească din casă4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei