Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2015 - Anul XX, nr. 185 (5997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cinci exerciții de relaxare pentru oamenii grăbiți

Nu aveţi timp? Înseamnă că cele 5 exerciţii de relaxare pe care vi le propunem sunt binevenite. Practicaţi-le „printre picături”.

 

1. Lăsaţi-vă fantezia să hoinărească

Culcaţi-vă pe podea, închideţi ochii şi respiraţi adânc de câteva ori. Gândiţi-vă la un loc frumos, pe care l-aţi mai văzut sau vi-l imaginaţi acum pentru prima dată. O poiană verde presărată cu flori, un lan de grâu legănându-se în bătaia vântului, dealuri cu contururi blânde, un lac de munte cu apă limpede, întinderi acoperite de zăpadă.

Încercaţi să vă imaginaţi cum vă-nviorează aerul curat. Forţaţi-vă să auziţi glasul păsărelelor, clipocitul unui pârâu. Lăsaţi gândurile să treacă pe lângă dvs. ca norii pe bolta cerească. Refuzaţi „urgenţele”, „temele” cotidiene, grijile ce trebuie puse cap la cap. Lăsaţi-vă fantezia să hoinărească.

2. Pluta

Culcaţi-vă pe spate, cu mâinile întinse în sus şi cu palmele spre tavan. Simţiţi-vă corpul de parcă ar pluti pe suprafaţa unei ape, mânat şi legănat uşor de valuri.

3. Scufundaţi-vă în podea

Imaginaţi-vă că vă scufundaţi încet in podea. Concentraţi-vă asupra fiecărei părţi a corpului: călcâie, gambe, coapse, fese, spate, gât, umeri, cap. Fiecare in parte trebuie să „atârne”, să cadă in podea. Încercaţi să lăsaţi şi gândurile să se scufunde. Ca şi când v-aţi elibera de o povară grea pe care o aruncaţi într-un lac şi o urmăriţi cum dispare încet-încet in apă.

4. Treceți-vă degetele prin păr

Împingeţi pielea capului, apăsând-o uşor cu toate cele zece degete. Doar câteva minute şi tot corpul s-a relaxat.

5. Faceți-vă curaj cu „afirmaţii” pozitive

Este vorba de propoziţii cu conţinut pozitiv, care exprimă, de fapt, împlinirea dorinţelor dvs. Rostiţi-le seara, la culcare, sau dimineaţa, imediat după ce vă treziţi. Cu cât sunt mai scurte, cu atât sunt mai eficiente. De exemplu: „Mă simt bine” sau „Sunt calm şi relaxat”. Cea mai cunoscută „afirmaţie” îi aparţine francezului Emile Coue (1857- 1926), ajuns — datorită ei — un fel de vindecător al mulţimii. Ea sună astfel: „Din zi în zi, în toate privinţele, îmi merge din ce în ce mai bine”. Autosugestia (chiar dacă uneori seamănă a păcăleală) face minuni.

Surse: antenasatelor.ro, yve.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci exerciții de relaxare pentru oamenii grăbiți.
 Vizualizări articol: 1568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci exerciții de relaxare pentru oamenii grăbiți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei