Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2015 - Anul XX, nr. 18 (5830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analize gratuite

60.000 de lei, alocaţi de stat pentru femeile care vor să-şi facă testul Babeş Papanicolau

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de screening pentru cancerul de col uterin va continua şi în acest an. Directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a informat ieri că ministerul de resort a alocat pentru primul trimestru al anului 2015 suma de 60.000 lei pentru efectuarea de teste Babeş Papanicolau în cadrul programului. Banii ajung pentru testarea a 750 de femei, până la data de 1 aprilie, iar sucevencele care vor să beneficieze de aceste analize gratuite se pot adresa, ca de obicei, medicilor de familie, care le vor spune ce au de făcut.

Anul trecut, la nivelul judeţului, statul a cheltuit cu screeningul pentru cancerul de col uterin, care vizează depistarea la timp, în urma examenului citologic, a maladiei, aproape 167 mii lei. Suma a acoperit plata a 2.083 de teste Babeş Papanicolau, care au fost lucrate la spitalele Suceava şi Fălticeni, singurele incluse în program. Din cele 2.083 de femei testate, 90 au fost depistate cu diverse anomalii.

Potrivit arhivelor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în 2013, 3.579 de sucevence au profitat de şansa oferită de stat şi au trecut pe la cabinetele medicilor ca să afle dacă au sau nu motive de îngrijorare. În 2012, în primul an de derulare a programului, 374 de femei au făcut acelaşi lucru. Femeile suspecte de cancer de col uterin au fost sfătuite să-şi facă investigații suplimentare, care să stabilească în mod cert diagnosticul.

România se află pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, iar judeţul nostru nu face excepţie de la această statistică tristă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60.000 de lei, alocaţi de stat pentru femeile care vor să-şi facă testul Babeş Papanicolau.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
60.000 de lei, alocaţi de stat pentru femeile care vor să-şi facă testul Babeş Papanicolau5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei