Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2015 - Anul XX, nr. 11 (5823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şansă la viaţă

Un sucevean este beneficiarul primului implant de inimă artificială realizat în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean de 44 de ani, pensionat pe caz de boală, este primul român care a beneficiat de un implant de inimă artificială făcut în ţara noastră. Intervenţia prin care medicii i-au montat bărbatului un dispozitiv care funcţionează ca o pompă şi reglează debitul cardiac a fost realizată ieri, la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureş, de o echipă de medici români şi străini. Operaţia a durat patru ore şi a fost un succes, iar implantul îi va permite pacientului să ducă o viaţă normală până când medicii îi vor putea face şi transplantul, peste 7-8 ani.

Suceveanul de 44 de ani s-a născut cu insuficienţă cardiacă, însă starea sa de sănătate s-a agravat în urmă cu trei ani şi jumătate, când fiul său, în vârstă de numai 5 ani, a murit. Bărbatul se afla pe lista de aşteptare pentru transplant de un an şi jumătate, însă o serie de complicaţii pulmonare nu i-ar fi permis să suporte o astfel de intervenţie, chiar dacă s-ar fi găsit un donator compatibil, astfel că medicii s-au gândit la o alternativă, respectiv la inima artificială.

 

Operaţia a costat 90.000 de euro

După intervenţia în premieră realizată ieri la Tg. Mureş, prin care i s-a implantat un dispozitiv pentru pomparea sângelui, suceveanul va fi supus unui tratament adecvat insuficienţei cardiace. ”În acest moment suntem foarte mulţumiţi de evoluţia pacientului şi suntem convinşi că acesta va beneficia din plin de această procedură”, a declarat, într-o conferinţă de presă, dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureş.

Inima artificială a suceveanului este implantată total, la vedere fiind doar un fir care se conectează la o baterie exterioară reîncărcabilă, care durează minimum şase ore.

Intervenţia de ieri a costat 90.000 de euro şi a fost suportată de Casa de Asigurări de Sănătate. România era singura ţară din Europa de Est în care nu se practicase o astfel de intervenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean este beneficiarul primului implant de inimă artificială realizat în România.
 Vizualizări articol: 2480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un sucevean este beneficiarul primului implant de inimă artificială realizat în România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei