Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2015 - Anul XX, nr. 9 (5821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afecţiune gravă

Au apărut primele cazuri de gripă în rândul populaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat ieri primele cazuri de gripă din acest sezon. Potrivit unui comunicat de presă transmis ieri de directorul adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu, boala a fost depistată laopt persoane din judeţ, dintre care patru au avut nevoie de spitalizare. „Pacienţii au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu evoluţie favorabilă în urma tratamentului administrat de medici”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în două dintre cazuri, medicii au recoltat probe biologice care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Este cazul unei femei de 64 ani şi a unui bărbat de 54 ani, ambii din Suceava, la care analizele au ieşit negative, ceea ce înseamnă că prezenţa virusului gripal nu a fost confirmată, chiar dacă pacienţii respectivi fuseseră diagnosticaţi clinic cu gripă.

La nivel naţional, până la data de 4 ianuarie, au fost confirmate doar trei cazuri de gripă, dintre care un caz de tip A, subtip H3 (gripă nouă cunoscută şi sub denumirea de gripă porcină), şi două de tip B (gripă obişnuită), ceea ce face ca Suceava să deţină recordul în ceea ce priveşte numărul de cazuri de boală depistate.

 

Circa 2.500 de oameni, la doctor, în ultima săptămână, după ce au răcit

Comunicatul transmis de DSP Suceava mai arată că, în judeţ, numărul afecţiunilor respiratorii în rândul populaţiei se menţine ridicat. În ultima săptămână, circa 2.500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au răcit. Majoritatea bolnavilor au fost copii, iar printre ei şi mulţi sugari, precizează documentul.

În ceea ce priveşte infecţiile acute de căi respiratorii superioare înregistrate în ultima săptămână, în număr de 1.976, majoritatea au fost la copii cu vârste între 5 şi 14 ani (574 cazuri). Această categorie de vârstă a fost urmată de 15-49 de ani, cu 476 cazuri, 2-4 ani, cu 344 cazuri, 0-1 an, cu 234 cazuri, 50-64 de ani, cu 207 cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 141 cazuri.

Din totalul bolnavilor, 706 au fost din zona Suceava, 369 din Rădăuţi, 240 din Fălticeni, 88 din Siret, 141 din Gura Humorului, 152 din Câmpulung Moldovenesc şi 280 din Vatra Dornei. Din totalul de 1.976 de pacienţi cu infecţii acute de căi respiratorii superioare, 53 au fost internaţi.

 

7.660 de suceveni, vaccinaţi antigripal cu serul asigurat gratuit de stat

Tot în ultima săptămână, de pneumonie s-au îmbolnăvit 518 persoane. Dintre acestea, 120 aveau vârste între 15 şi 49 de ani, pe celelalte categorii de vârstă situaţia fiind următoarea: 95 copii cu vârste între 2 şi 4 ani, 85 copii cu vârste între 5 şi 14 ani, 81 copii cu vârsta până într-un an, 76 adulţi cu vârste între 50 şi 64 de ani şi 61 persoane cu vârste de 65 de ani şi peste.

Pe zone, situaţia îmbolnăvirilor se prezintă în felul următor: 267 pacienţi din Suceava, 90 din Rădăuţi, 65 din Fălticeni, 20 din Siret, 27 din Gura Humorului, 28 din Câmpulung Moldovenesc şi 21 din Vatra Dornei. Din totalul de 518 suceveni cu pneumonie, 143 au fost spitalizaţi.
Comunicatul de presă transmis de DSP Suceava mai precizează că 7.660 de suceveni s-au vaccinat antigripal cu serul gratuit asigurat de stat, de la debutul campaniei de imunizare, în luna noiembrie a anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au apărut primele cazuri de gripă în rândul populaţiei.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au apărut primele cazuri de gripă în rândul populaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei