Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2014 - Anul XIX, nr. 270 (5779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici DSP

Afecțiunile inimii și cancerul, în topul bolilor care îi omoară pe suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cancerul, ciroza ficatului, bolile de inimă și de plămâni sunt principalele cauze de deces în județ. Traumatismele și otrăvirile vin din urmă.
Așa arată un raport al Direcției de Sănătate Publică Suceava, întocmit pentru primele nouă luni ale anului în curs și dat publicității recent de purtătorul de cuvânt al instituției, Adrian Popescu. Potrivit documentului, în perioada ianuarie-septembrie 2014 s-au înregistrat 6.585 de decese, dintre care 3.431 au fost cauzate de bolile aparatului circulator, după cum urmează: hipertensiune arterială - 354, infarct miocardic - 338, alte forme de cardiopatie ischemică – 876, cord pulmonar cronic - 90, boli cerebro-vasculare – 846 (restul deceselor până la 6.585 au fost provocate de alte afecțiuni ale aparatului circulator).

 

Traumatismele și otrăvirile au ucis 263 de oameni în decurs de nouă luni

Alte 1.001 decese au fost cauzate de tumorile maligne, dintre care 99 la nivelul stomacului, 175 la trahee și bronhii, 47 la sân, 40 la colul uterin și 48 la prostată. Traumatismele și otrăvirile ocupă locul trei în topul afecțiunilor care îi ucid pe suceveni, cu 263 de decese. Urmează bolile aparatului digestiv, cu 250 de decese, dintre care 111 prin ciroză a ficatului, zece prin ulcer și patru prin hepatită cronică, în intervalul ianuarie-septembrie 2014. Pe locul patru se situează bolile infecțioase și parazitare, cu 87 de decese, dintre care 24 prin tuberculoză.

Lista continuă cu bolile aparatului respirator, cu 179 de decese în primele nouă luni ale anului, dintre care 81 prin pneumonie și 78 prin bronho-pneumopatie obstructivă cronică. Bolile aparatului uro-genital au făcut 65 de victime, în timp ce tulburările mintale au ucis șase persoane, se mai arată în raportul întocmit de DSP pentru perioada ianuarie-septembrie 2014. Pe de altă parte, tumorile benigne au omorât un om, iar bolile sângelui doi. Bolile endocrine și de nutriție au ucis în primele nouă luni ale anului 17 suceveni, în toate aceste cazuri fiind vorba de diabet.

 

Mai multe decese în 2014, față de anul trecut

În clasamentul bolilor mortale figurează și afecțiunile sistemului nervos, cu 55 de decese în perioada ianuarie-septembrie 2014, dar și bolile pielii și țesutului celular subcutanat, cu un deces. Pe de altă parte, bolile sistemului articular și muscular au ucis cinci persoane, iar malformațiile șapte. Afecțiunile apărute în preajma nașterii au omorât 27 de femei, în timp ce simptomele și semnele rău definite, adică cele care nu au putut fi diagnosticate, au băgat în mormânt 74 de suceveni în primele nouă luni ale anului.
Cifrele în ceea ce privește mortalitatea generală în județ sunt în creștere față de anul trecut, în aceeași perioadă, când s-au înregistrat 6.108 decese. Specialiștii DSP susțin că trebuie să ne schimbăm modul de viață, să mâncăm sănătos, să renunțăm la alcool și țigări și să facem sport. Ei sunt de părere că o scădere a deceselor cauzate de boli precum cele cardiovasculare sau cancerul poate fi posibilă numai prin prevenție și prin educarea populației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afecțiunile inimii și cancerul, în topul bolilor care îi omoară pe suceveni.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afecțiunile inimii și cancerul, în topul bolilor care îi omoară pe suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei