Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2014 - Anul XIX, nr. 248 (5757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În primele trei trimestre

118 suceveni au luat diverşi microbi din spitale, în timpul internării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

118 suceveni au dobândit diverse boli în timp ce se aflau internaţi în spitalele din judeţ, ei contractând aşa-numitele infecţii noscomiale, se arată într-un raport întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava pe primele trei trimestre ale anului şi dat publicităţii ieri, de conducerea instituţiei. Potrivit evidenţelor, medicii au identificat bacterii greu de distrus ca E-coli, stafilococ, streptococ, enterococ, pseudomonas, clostridium, klebsiella şi acinetobacter, germeni rezistenţi la antibiotice.

 

Infecţiile respiratorii, urinare, digestive, de plagă chirurgicală şi de piele, cele mai frecvente

Raportul întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Suceava indică 34 de pacienţi cu infecţii nozocomiale în trimestrul III, 24 în trimestrul II şi 60 în trimestrul I. Majoritatea persoanelor, care, potrivit statisticilor oficiale, s-au ales cu alte afecţiuni în timp ce se aflau în spital, au contractat infecţii respiratorii, urinare, digestive, de plagă chirurgicală şi cutanate (de piele). Evidenţele DSP, instituţie care centralizează datele transmise de medici din teritoriu, arată că printre secţiile cu cele mai multe îmbolnăviri se numără Pediatrie, Nou-născuţi, Obstetrică – Ginecologie, Chirurgie, Anestezie Terapie Intensivă şi Neurologie.

 

Nici un leu pentru supravegherea şi controlul infecţiilor intraspitaliceşti, în primele şapte luni

În întreaga lume, combaterea infecţiilor intraspitaliceşti constituie o prioritate. Asemenea cazuri sunt atent monitorizate, iar printr-o mai bună igienizare se încearcă limitarea numărului de îmbolnăviri.

În Suceava, fiindcă medicii preferă să le ascundă, aşa cum nu se întâmplă în alte ţări din Europa sau în Statele Unite ale Americii, prevenirea răspândirii infecţiilor de spital la ceilalţi bolnavi sau chiar la personalul medico-santiar este dificilă. La acest lucru se adaugă şi finanţarea proastă, Suceava neavând în primele şapte luni ale anului nici un ban alocat de stat pentru supravegherea şi controlul infecţiilor nozocomiale din spitale. De-abia după data de 1 august, Ministerul Sănătăţii a finanţat acest capitol cu suma de 18.000 lei, bani care sunt folosiţi acum pentru achiziţionarea de reactivi, materiale de laborator şi dezinfectante, astfel încât fenomenul îmbolnăvirilor pe perioada internării să poată fi limitat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 118 suceveni au luat diverşi microbi din spitale, în timpul internării.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
118 suceveni au luat diverşi microbi din spitale, în timpul internării1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei