Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 aug 2014 - Anul XIX, nr. 177 (5686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Specialiștii în sănătate publică reamintesc măsurile ce trebuiesc luate în perioadele cu temperaturi ridicate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Direcției de Sănătate Publică  (DSP) Suceava a transmis ieriprimele măsuri de protecţie pentru temperaturile ridicate din aceste zile şi i-a îndemnat pe suceveni să renunţe la ieşirile în aer liber, dacă acestea nu sunt absolut necesare, şi să se ferească de insolaţie în cazul în care totuşi petrec mai mult timp afară. Responsabilii instituţiei au recomandat populaţiei să evitepe cât posibil expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18 şi să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale şi de culori deschise. Ei îi sfătuiesc pe suceveni să bea zilnic între 1,5 şi 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete, explicând că în perioadele de caniculă este benefic consumul unui pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15 – 20 de minute.

Totodată, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava atrag atenţia asupra importanţei renunţării la consumul de alcool în această perioadă (inclusiv bere sau vin), arătând că alcoolul favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Sucevenii sunt sfătuiţi să evite băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), întrucât acestea sunt diuretice.

 

O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă,  subliniază specialiştii

Este indicat în schimb consumul de fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca şi un pahar de apă, subliniază responsabilii DSP. Ei mai recomandă populaţiei să evite activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit), să ţină ferestrele închise şi să tragă draperiile sau jaluzelele pe toată perioada în care temperatura exterioară este superioară celei din locuinţă şi să le deschidă seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme, provocând curenţi de aer.

„Stingețisau scădeți intensitatea luminii artificiale. Închideţi orice aparat electrocasnic de care nu aveţi nevoie. Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele şi cunoştinţele care sunt în vârstă sau au dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate. Aveţi grijă de persoanele dependente de voi, copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită”, sunt alte recomandări făcute de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Ieri, la Spitalul Suceava au ajuns primele persoane care au avut de suferit din cauza căldurii în acest sezon. A fost însă vorba de cazuri minore,de bolnavi cronici acutizaţi care pe fondul temperaturilor  ridicate au început să aibă probleme neurologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialiștii în sănătate publică reamintesc măsurile ce trebuiesc luate în perioadele cu temperaturi ridicate.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Specialiștii în sănătate publică reamintesc măsurile ce trebuiesc luate în perioadele cu temperaturi ridicate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CRISTINA RUSU, da-ti demisia! trimis de
( 3 aug 2014, 00:15:30
Este incredibil cum mai exista jurnalisti care nu cunosc limba romana corecta. Verbul "a trebui" este impersonal (eu trebuie, ea trebuie, ei trebuie), insa Cristina RUSU n-a invatat asta la scoala, ea si cu Basescu ce se mai "trebuiesc". Eu zic sa pui mana pe o gramatica si studiaz-o temeinic, daca nu, lasa-te de meseria asta. Succes!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei