Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale DSP

Verificări la Spitalul Suceava privind gestionarea banilor pentru bolnavii de HIV/SIDA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unitate care gestionează fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA. Verificările sunt întreprinse de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care, într-o primă fază, a cerut să i se pună la dispoziţie evidenţele contabile privind această activitate. Astăzi este ultima zi în care spitalul poate transmite actele justificative, urmând ca aceste documente să fie comparate în cel mai scurt timp cu realitatea din teren. Aşa a anunţat ieri directorul adjunct medical al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a explicat că în cadrul controlului vor fi analizate consumurile cantitative şi valorice pentru medicamentele acordate în cadrul programului naţional de prevenire, supraveghere şi control al infecţiei HIV. Perioada care va fi supusă verificărilor este 1 aprilie 2013 – 30 iunie 2014.

Concret, reprezentanţii DSP Suceava vor face o analiză a stocurilor de medicamente la începutul perioadei controlate pe tipuri de medicamente, după care vor analiza consumul cantitativ valoric de medicamente în perioada raportată şi stocul rămas la sfârşitul perioadei controlate. Etapele următoare constau în controlul realităţii consumului de medicamente din semestrul I pe număr de pacienţi raportaţi conform indicatorilor şi controlul modalităţii de achiziţie a medicamentelor în cadrul programului. Verificările DSP la Spitalul Suceava privind gestionarea fondurilor pentru pacienţii seropozitivi trebuie să se încheie până la data de 10 septembrie.

 

Peste 2,8 milioane de lei, în 2014, pentru pacienţii seropozitivi

În 2014, bugetul primit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru bolnavii de HIV/SIDA este de 2,851 milioane de lei, la care se adaugă şi suma restantă de 281.000 de lei, destinată achitării medicamentelor achiziţionate la finele lui 2013 şi rămase neplătite. Pe trimestre, sumele aprobate sunt următoarele: trimestrul I – 404.000 de lei, trimestrul II – 974.000 de lei, trimestrul III – 973.000 de lei, trimestrul IV – 500.000 de lei. Anul trecut, pentru tratamentul acestor bolnavi, Spitalul Suceava a cheltuit în fiecare lună o sumă medie de 365.477 de lei.

În judeţul Suceava sunt înregistraţi în jur de 185 de pacienţi infectaţi cu HIV, din care 70% sunt tineri născuţi în 1989. Dela 1 aprilie 2013, coordonarea şi finanţarea programului de HIV/SIDA se face prin Direcţia de Sănătate Publică. De menţionat că pacienţii seropozitivi nu pot achiziţiona medicamentele din farmacii, acestea fiind distribuite bolnavilor în cadrul programului, doar prin intermediul secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Verificări la Spitalul Suceava privind gestionarea banilor pentru bolnavii de HIV/SIDA.
 Vizualizări articol: 1156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verificări la Spitalul Suceava privind gestionarea banilor pentru bolnavii de HIV/SIDA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei