Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reabilitări

Centrul de Transfuzii Suceava va fi renovat şi dotat cu aparatură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte centre de transfuzii sangvine din țară, printre care şi Suceava, vor fi renovate și dotate cu aparatură în următorii doi ani prin programul „O șansă pentru viață” derulat de Asociația React și Fundația Vodafone România. Investiţia totală se ridică la suma de 360.000 euro şi mai cuprinde centrele din Iaşi, Buzău, Cluj-Napoca, Giurgiu, Slatina și Târgu Jiu.

Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava funcţionează de cel puţin zece ani în condiţii de austeritate bugetară. În toată această perioadă nu au fost deloc bani pentru investiţii, iar adâncirea crizei financiare nu a mai permis de ceva vreme nici măcar realizarea de mici reparaţii.

Dr. Maria Pilat a declarat: “Până acum câţiva ani mai reuşeam să dăm cu var o încăpere, să igienizăm un grup sanitar, să punem nişte termopane din venituri proprii. De-a lungul timpului am făcut şi noi ce s-a putut cu câţiva lei, fiindcă ne-ar fi trebuit sute de milioane. Clădirea are nevoie de o renovare completă, căci e foarte veche, la fel şi instalaţiile. Când cârpeşti într-un loc se sparge în altul. Şi tencuiala cade. Oricât ar încerca îngrijitoarea să facă curăţenie, în urmă tot se găseşte mizerie”.

 

Imobil şi spaţii cu aspect dezolant, cu impact negativ asupra donatorilor

În timp ce toate unităţile sanitare din judeţ au beneficiat de sume importante de bani pentru investiţii, Centrul de Transfuzii nu a primit de cel puţin zece ani fonduri la acest capitol. Şi asta, deşi este o unitate sanitară de importanţă majoră, asigurând necesarul de sânge al tuturor spitalelor din judeţ.

Imobilul în care funcţionează Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină are nevoie urgentă de reparaţii, atât exterioare, cât şi interioare, întrucât aspectul neîngrijit al clădirii şi al încăperilor din incintă are un impact negativ asupra donatorilor, care devin nesiguri cu privire la condiţiile de igienă în care ar trebui să se desfăşoare recoltarea.

Asociația React și Vodafone România derulează încă din 2008 cel mai amplu program național de donare de sânge din România – „O șansă pentru viață”. Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare și conștientizare cu privire la importanța donării de sânge, campanii mobile de donare de sânge și proiecte de renovare și dotare a unităților de transfuzii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Transfuzii Suceava va fi renovat şi dotat cu aparatură.
 Vizualizări articol: 1521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrul de Transfuzii Suceava va fi renovat şi dotat cu aparatură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei