Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Val de afecţiuni respiratorii, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afecțiunile respiratorii continuă să dea bătăi de cap medicilor suceveni. Numărul îmbolnăvirilor în rândul populaţiei se menţine la fel de ridicat ca şi în cursul iernii, arată ultimele statistici ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Medicii spun că astfel de fenomene nu sunt ieşite din comun primăvara. Şi asta, deoarece în această perioadă creşte circulaţia virusurilor respiratorii. Pe de altă parte, există diferenţe mari de temperatură între valorile înregistrate dimineaţa şi seara şi cele înregistrate la amiază, care afectează organismul, a cărui imunitate a scăzut în sezonul rece, iar acum nu mai are aceeaşi capacitate de luptă şi vindecare.

Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii recomandă consumul regulat de legume şi fructe proaspete, precum şi o hidratare corectă, care înseamnă cel puţin doi litri de lichide pe zi. La fel de importantă este şi odihna, mai spun medicii, care recomandă ca persoanele cu viroze respiratorii să stea acasă timp de şapte zile, cât durează în mod obişnuit manifestarea simptomelor în cazul în care, evident, nu au apărut complicaţii. Automedicaţia este exclusă, avertizează medicii, care îi sfătuiesc pe bolnavi să se adreseze medicului de familie sau medicului specialist măcar atunci când simptomele se agravează. Acest sfat îi vizează îndeosebi pe bolnavii cronici, cum ar fi cei cu diabet, boli cardiace sau pulmonare, obezitate.

În săptămâna 31 martie-6 aprilie, peste 2.700 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au răcit. Majoritatea bolnavilor sunt copii, iar printre ei şi mulţi sugari, precizează statisticile DSP Suceava. Astfel, potrivit unui raport transmis de conducerea instituţiei, 2.731 de oameni s-au prezentat la medic săptămâna trecută, după ce au răcit, numărul bolnavilor fiind în uşoară scădere faţă de cel din săptămâna 24-30 martie, când s-au înregistrat 3.211 de cazuri.

 

Majoritatea bolnavilor sunt copii cu vârste între 5 şi 14 ani

În ceea ce priveşte infecţiile acute de căi respiratorii superioare, în număr total de 2.226, majoritatea bolnavilor au fost copii cu vârste între 5 şi 14 ani (750 cazuri). Această categorie de vârstă a fost urmată de 15-49 de ani, cu 504 cazuri, 2-4 ani, cu 463 cazuri, 0-1 an, cu 229 cazuri, 50-64 de ani, cu 176 cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 104 cazuri. Din totalul bolnavilor, 789 au fost din zona Suceava, 597 din Rădăuţi, 298 din Fălticeni, 102 din Siret, 229 din Gura Humorului, 194 din Câmpulung Moldovenesc şi 131 din Vatra Dornei. Din totalul de 2.226 pacienţi cu infecţii acute de căi respiratorii superioare, 76 au fost internaţi.

Aceleaşi evidenţe arată că, în săptămâna 31 martie-6 aprilie, de pneumonie s-au îmbolnăvit 498 persoane, dintre care 137 copii cu vârste între 5 şi 14 ani, 113 persoane cu vârste între 15 şi 49 ani, 68 copii cu vârste între 2 şi 4 ani, 67 adulţi cu vârste între 50 şi 64 de ani, 65 bătrâni cu vârste de 65 de ani şi peste, precum şi 48 de copii cu vârsta până într-un an. Pe zone, situaţia îmbolnăvirilor se prezintă în felul următor: 171 de pacienţi din Suceava, 121 din Rădăuţi, 106 din Fălticeni, 19 din Siret, 46 din Gura Humorului, 29 din Câmpulung Moldovenesc şi 20 din Vatra Dornei. Din totalul de 498 de suceveni cu pneumonie, 128 au fost spitalizaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de afecţiuni respiratorii, în Suceava.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Val de afecţiuni respiratorii, în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei