Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2014 - Anul XIX, nr. 66 (5575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Sucevean internat la Reanimare din cauza gripei noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat ieri al doilea caz de gripă nouă din acest sezon. Boala a fost depistată la un bărbat de 77 de ani, din Bosanci, care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Pacientul se afla în stare critică din cauza virusului gripal AH1, care este unul mai agresiv decât cel obişnuit, AH3, iar acum se află la Reanimare. Septuagenarul nu fusese vaccinat împotriva gripei, au informat ieri responsabili din cadrul DSP Suceava.

În acest sezon rece, gripa nouă, dată de temutul virus AH1, a mai fost depistată la o femeie de 41 de ani, din Calafindeşti, care a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu evoluţie bună a stării de sănătate. Pacienta nu suferea şi de alte afecţiuni cronice şi nu fusese vaccinată împotriva gripei, potrivit reprezentanţilor DSP Suceava. Celelalte cazuri de gripă din actualul sezon rece, în total 20 de îmbolnăviri, au fost cu virus gripal obişnuit, AH3.

Din februarie, în judeţ se înregistrează o explozie de cazuri de gripă, care au culminat cu decesul de săptămâna trecută al unui bărbat de 60 de ani, din municipiul Suceava. Sexagenarul avea afecţiuni cronice multiple, condiţii în care infecţia respiratorie a evoluat agresiv. El suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială şi era imobilizat în scaunul cu rotile ca urmare a unui accident vascular cerebral produs în urmă cu mai mulţi ani. Bărbatul de 60 de ani era infectat cu virusul gripal AH3 şi a murit în Reanimarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde fusese internat cu pneumonie interstiţială. Decesul s-a produs în data de 13 martie, fiind primul caz din acest sezon rece în care o persoană din judeţ este ucisă de gripă. Bărbatul de 60 de ani care a murit săptămâna trecută din cauza gripei nu fusese vaccinat antigripal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean internat la Reanimare din cauza gripei noi.
 Vizualizări articol: 1907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevean internat la Reanimare din cauza gripei noi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei