Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 ian 2014 - Anul XIX, nr. 23 (5532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Peste 2,6 milioane de kilometri, parcurşi de ambulanţele sucevene, anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autosanitarele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava au parcurs anul trecut peste 2,6 milioane de kilometri, cu circa 160.000 de kilometri mai mult comparativ cu 2012. Aşa reiese dintr-o statistică prezentată recent de directorul unităţii sanitare, dr. Daniel Martiniuc, în care se precizează că, în 2013, personalul de la bordul autosanitarelor a răspuns la 59.329 de solicitări, faţă de 57.045 în anul precedent.

Potrivit evidenţelor, anul trecut, angajaţii de la SAJ Suceava s-au deplasat la 7.374 de urgenţe de grad zero cu cod roşu, care sunt cazurile cu cel mai înalt grad de ameninţare a vieţii. Prin comparaţie, în 2012, numărul cazurilor de acest gen a fost de 10.480.

Acelaşi raport menţionează că, în 2013, cadrele medico-sanitare de la Ambulanţă au răspuns la 34.151 de urgenţe de grad unu, cu cod galben, care reprezintă cazurile cu potenţial de ameninţare a vieţii, în timp ce în anul precedent aceste situaţii au fost în număr de 30.360. Anul trecut, aceiaşi angajaţi s-au deplasat şi la 329 de urgenţe de grad doi cu cod verde, care sunt consultaţiile la domiciliu şi problemele medicale non acute. Aceste cazuri au fost în scădere faţă de 2012, când s-au consemnat 511 astfel de intervenţii.

 

Mai puţine intervenţii pentru urgenţe majore

Dr. Daniel Martiniuc a explicat că, anul trecut, la Ambulanţă s-au înregistrat mai puţine solicitări pentru urgenţe majore, corelate de regulă cu accidentele rutiere grave, în schimb a crescut numărul deplasărilor la pacienţii cu afecţiuni cronice acutizate. În scădere au fost şi solicitările pentru consultaţii la domiciliu, aici cauza fiind reprezentată de renunţarea la linia de gardă pe timp de noapte ca urmare a lipsei de medici.

În ceea ce priveşte distanţele parcurse, anul trecut autosanitarele din dotarea SAJ făcut 11.145 de kilometri pentru transport sanitar, respectiv drumuri de la şi către spitale sucevene sau clinici universitare, comparativ cu 9.909 km în 2012. Pentru alte tipuri de transport, cum ar fi consultaţiile la domiciliu, la cererea pacientului, în 2013 s-au parcurs 6.330 de kilometri, faţă de 5.785 km în anul precedent. În total, maşinile de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean au parcurs anul trecut 2.671.736 de kilometri, faţă de 2.507.856 km în 2012, se mai arată în statistica acestei unităţi sanitare.

 

Timpii optimi de răspuns la solicitări, respectat

În ceea ce priveşte promptitudinea cu care s-a răspuns la solicitări, aceleaşi evidenţe precizează că, în 2013, la urgenţele cu cod roşu din mediul urban autosanitarele au avut nevoie în medie de 5,8 minute pentru a ajunge la caz, iar la cele din mediul rural de 19,5 minute. Prin comparaţie, în anul precedent, timpul mediu de răspuns a fost de 4,52 minute la oraş şi 20,7 la ţară. Pe de altă parte, în 2013, la urgenţele cu cod galben, ambulanţele au necesitat în medie 6,19 minute pentru a ajunge la cazurile din mediul urban şi de 21,36 minute pentru cele din mediul rural. În anul precedent, timpul mediu de răspuns la acest tip de solicitări a fost de 6,45 minute la oraş şi 22,22 minute la ţară.

De remarcat că atât anul trecut cât şi în 2012 angajaţii de la Ambulanţă au reuşit în general să se încadreze în timpii maximi de răspuns, care sunt de 15 minute în oraş şi 20 minute la ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2,6 milioane de kilometri, parcurşi de ambulanţele sucevene, anul trecut.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 2,6 milioane de kilometri, parcurşi de ambulanţele sucevene, anul trecut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei