Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2014 - Anul XIX, nr. 20 (5529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În weekend

Au apărut primele cazuri de hipotermie şi degerături la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul pacient cu hipotermie şi degerături din acest sezon a fost înregistrat în weekend la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Este vorba de un caz social, un bărbat de 45 ani, Vasile C., din localitatea Mitocu Dragomirnei, care a fost internat sâmbătă în această unitate sanitară, cu probleme de sănătate cauzate de frig. Bărbatul a fost diagnosticat cu hipotermie severă şi degerături uşoare şi medii, de gradele I şi II, la ambele picioare. Având în vedere starea critică în care se afla, Vasile C. a fost dus direct în secţia de Reanimare, unde medicii au reuşit să-l stabilizeze. Ieri, bărbatul care suferă şi de etilism cronic a fost transferat în secţia Medicală.

Hipotermia este o afecţiune în care temperatura corpului scade sub 35 grade Celsius. Odată cu scăderea temperaturii, pielea devine rece şi palidă, ritmul respiraţiilor încetineşte, iar pulsul devine lent şi neregulat. Dacă expunerea la frig continuă apar slăbiciunea, lipsa de coordonare, somnolenţa, lipsa de îndemânare şi dificultăţi de vorbire (sub 32 grade Celsius). În cazul în care temperatura corpului scade şi mai mult, persoana intră în comă şi apoi în stop cardio-respirator.

 

Recomandările medicilor

Medicii atrag atenţia asupra ameninţărilor iernii, arătând că expunerea îndelungată la frig este foarte periculoasă atât pentru persoanele sănătoase, cât şi pentru cele bolnave, şi îndeosebi extremele de vârstă, respectiv bătrânii şi copiii. Doctorii recomandă populaţiei să-şi protejeze mâinile, picioarele, nasul şi urechile, purtând încălţăminte şi ciorapi călduroşi, mănuşi, fulare şi căciuli, şi să nu stea pe loc multă vreme, pe lângă hipotermie existând şi riscul apariţiei degerăturilor.

În weekend, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au ajuns şi alte victime ale iernii. Nu mai puţin de 46 de persoane au solicitat îngrijiri medicale la această unitate sanitară, după ce au alunecat şi au căzut pe gheaţa formată pe străzi şi trotuare. Pacienţii, printre care se regăsesc atât adulţi, cât şi copii, au suferit entorse, contuzii şi fracturi, au constatat medicii, însă doar patru au avut nevoie de internare. Este vorba de doi minori şi doi vârstnici, care au fost spitalizaţi la Chirurgie Infantilă şi respectiv Ortopedie, după ce şi-au rupt oasele pe gheaţa formată sub stratul de zăpadă.

Numărul celor care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava din cauza gheţii de pe străzi şi trotuare este tot mai mare. Recordul a fost înregistrat în weekend, de cei 46 de ghinionişti, dacă avem în vedere că pe tot parcursul săptămânii medicii au înregistrat cam tot atâtea cazuri. Mai exact, de luni, de când a căzut prima ninsoare, şi până vineri, în medie câte zece oameni s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu diverse traumatisme provocate de căzăturile pe gheaţă: vineri - 12, joi - şase persoane, miercuri – 18, marţi – 11, iar luni – 7, arată statisticile unităţii sanitare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au apărut primele cazuri de hipotermie şi degerături la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au apărut primele cazuri de hipotermie şi degerături la Spitalul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei