Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 ian 2014 - Anul XIX, nr. 18 (5527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Disfuncţionalităţi

Lipsa de medici împiedică Ambulanţa Suceava să reia consultaţiile la domiciliu pe timp de noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava are nevoie de cel puţin încă doi medici pentru a putea relua consultaţiile la domiciliu pe timp de noapte. Dr. Daniel Martiniuc, directorul instituţiei, a informat ieri că această activitate va fi stopată şi în acest an dacă nu se vor găsi medici cu drept de liberă practică dispuşi să încheie un contract de parteneriat cu SAJ care să le permită să efectueze gărzi. Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu poate face angajări deoarece ministerul de resort a anulat, în vara anului trecut, toate posturile vacante rămase neocupate în urma unor concursuri. „Noi am avut în schemă trei posturi de medici, dar printr-o hotărâre de guvern au fost anulate din statul de funcţii.  Am cerut deblocarea lor, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a spus dr. Daniel Martiniuc.

Directorul SAJ Suceava a arătat că reluarea consultaţiilor la domiciliu ar degreva Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava, prin preluarea cazurilor simple de către medicii de pe autosanitare. Practic, pacienţii a căror stare de sănătate nu este atât de gravă încât să impună transportul într-o unitate sanitară pot fi examinaţi acasă. Ei pot primi medicaţia de urgenţă de la medicul care se deplasează la solicitare, o reţetă sau un sfat medical, dar pot beneficia şi de un minim de investigaţii medicale, după cum o impune situaţia.

 

Consultaţiile la domiciliu sunt gratuite

„Avem maşini şi e păcat pentru că sunt persoane bolnave care nu se pot deplasa. Sunt pacienţi cronici, cu afecţiuni care nu necesită internare în spital şi care ar putea fi trataţi foarte bine la domiciliu. Medicul de pe autosanitară dispune de medicamente de urgenţă, monitor, defibrilator şi poate face pe loc o electrocardiogramă, dacă este nevoie. Totul este gratuit, atât pentru asiguraţi, cât şi pentru neasiguraţi. Pacientul nu trebuie să plătească pentru consultaţia la domiciliu”, a precizat dr. Daniel Martiniuc. El a explicat că dacă în urma consultaţiei, medicul de pe autosanitară constată că starea pacientului este gravă va solicita prin 112 o altă ambulanţă cu care să se realizeze transportul la spital.

În momentul de faţă, din cauza lipsei de medici, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava acordă consultaţii la domiciliu doar pe timp de zi, însă şi aici există disfuncţionalităţi. „Este o linie de gardă pe timp de zi discontinuă, în funcţie de medicii care sunt liberi şi pot fi puşi în grafic”, a completat dr. Daniel Martiniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsa de medici împiedică Ambulanţa Suceava să reia consultaţiile la domiciliu pe timp de noapte.
 Vizualizări articol: 1836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lipsa de medici împiedică Ambulanţa Suceava să reia consultaţiile la domiciliu pe timp de noapte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei