Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 ian 2014 - Anul XIX, nr. 12 (5521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP

Numărul afecţiunilor respiratorii în rândul populaţiei, în creştere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul infecţiilor acute de căi respiratorii superioare şi al pneumoniilor a crescut în ultima săptămână, se arată într-o situaţie a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Potrivit evidenţelor, în perioada 6-12 ianuarie, circa 2.700 de persoane au ajuns la doctor din cauza afecţiunilor respiratorii de sezon. Din totalul bolnavilor, 2.117 au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, iar 562 cu pneumonii.

În ceea ce priveşte infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare, cele mai multe cazuri, respectiv 594, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, categorie de vârstă urmată de 15-49 de ani, cu 504 cazuri, 2-4 ani, cu 394 de cazuri, cu 476 de cazuri, 0-1 an, cu 278 de cazuri, 50-64 de ani, cu 192 de cazuri, şi 65 de ani şi peste, cu 155 de cazuri.

În ceea ce priveşte pneumoniile, în ultima săptămână, cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 136, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de 15-49 de ani, cu 130 de cazuri, 50-64 de ani, cu 97 de cazuri, 2-4 ani, cu 81 de cazuri, 65 de ani şi peste, cu 67 de cazuri, şi 0-1 an, cu 51 de cazuri.

În săptămâna 6-12 ianuarie, 64 de persoane cu infecţii acute ale căilor respiratorii şi alte 91 cu pneumonii au necesitat tratament intraspitalicesc. Majoritatea celor internaţi au fost copii cu vârsta între 0–1 an (12 cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 29 cu pneumonii).

 

Alimentaţie bogată în proteine şi grăsimi nesaturate

Până în prezent, în judeţ nu a fost confirmat nici un caz de gripă, deşi în ţară au fost semnalate mai multe îmbolnăviri în rândul populaţiei. Medicii suceveni se aşteaptă însă la o apariţie a cazurilor de acest gen în perioada imediat următoare şi atrag atenţia asupra măsurilor de prevenţie. Doctorii reamintesc că, pe vreme friguroasă, până la 50% din căldura corpului se pierde prin extremităţi şi avertizează că expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, dar şi probleme legate de starea psihică, precum somnolenţă, pierderi de memorie, dificultăţi de vorbire.

Potrivit medicilor, în această perioadă, populaţia trebuie să consume alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi să evite băuturile alcoolice. De asemenea, este indicată evitarea deplasărilor în spaţii deschise, iar în cazul în care acestea sunt absolut necesare se vor purta încălţări şi haine adecvate, specifice anotimpului de iarnă (căciulă, fular, mănuşi etc.).

 

Medicii recomandă în continuare vaccinarea

Totodată, se impune acordarea unei atenţii speciale copiilor şi evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, părinţii fiind rugaţi să evite călătoriile pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit, evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon, precum şi asigurarea unei bune aerisiri a locuinţelor, cel puţin o dată pe zi, sunt alte recomandări ale doctorilor.

Medicii atenţionează că gripa este o boală cu un indice de contagiozitate de 100% şi recomandă în continuare vaccinarea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul afecţiunilor respiratorii în rândul populaţiei, în creştere.
 Vizualizări articol: 1298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul afecţiunilor respiratorii în rândul populaţiei, în creştere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei