Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 293 (5500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băile fierbinţi ameliorează simptomele autismului

O baie fierbinte îi poate ajuta pe copiii care suferă de autism, contribuind la calmarea simptomelor caracteristice acestei tulburări comportamentale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.

Dacă stau în apă fierbinte timp de jumătate de oră, copiii vor deveni mai sociabili şi mai puţin predispuşi la a repeta aceleaşi acţiuni.

Simptomele autismului variază de la un copil la altul, dar, în general, aceştia au dificultăţi în ceea ce priveşte interacţiunea socială, întâmpină probleme de comunicare, simt nevoia unei rutine şi manifestă un comportament repetitiv.

De obicei, pacienţii sunt trataţi prin terapii combinate în care sunt incluse, printre altele, exerciţii comportamentale şi de vorbire.

Deşi medicamentele pot ajuta la controlul unor simptome precum agresiunea şi hiperactivitatea, nu există nici un remediu de vindecare a acestei tulburări comportamentale.

Experimentul cu baia fierbinte a fost inspirat din observaţiile făcute de oamenii de ştiinţă, potrivit cărora la o treime dintre cazurile analizate, simptomele de autism au fost ameliorate când copiii aveau febră.

Pentru a afla mai multe lucruri, cercetătorii americani au cerut unui număr de zece copii să facă baie la temperaturi diferite şi i-a rugat pe părinţi şi pe medici să le analizeze comportamentul.

După ce au stat în apă la o temperatură de 39 de grade Celsius pentru jumătate de oră, s-a putut observa o îmbunătăţire a capacităţii de comunicare şi o reducere a comportamentului repetitiv. În schimb, baia la o temperatură mai scăzută nu a avut niciun efect.

Cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York cercetează în prezent modul în care temperaturile ridicate ajută copiii care suferă de autism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băile fierbinţi ameliorează simptomele autismului.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băile fierbinţi ameliorează simptomele autismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei