Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 292 (5499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OMS semnalează creşterea numărului de cazuri de cancer în lume

Numărul cazurilor noi de cancer a fost estimat în 2012 la 14,1 milioane în lume, cu 8,2 milioane de decese, o creştere de 11 şi, respectiv, 8,4 puncte procentuale faţă de 2008, potrivit estimărilor OMS, date publicităţii joi, relatează AFP.

Cu patru ani înainte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat că erau 12,7 milioane de cazuri noi şi 7,6 milioane de decese. Aceste cifre au fost furnizate de Agenţia Internaţională de Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), agenţie specializată a OMS cu sediul la Lyon, în partea central-estică a Franţei, care dispune de date privind 28 de tipuri de cancer în 184 de ţări.

Cele mai frecvente forme de cancer diagnosticate sunt cele de plămâni (1,8 milioane de cazuri, respectiv 13 la sută din total), de sân (1,7 milioane de cazuri, 11,9 la sută din total) şi colorectal (1,4 milioane de cazuri, 9,7 la sută din total).

Cele mai frecvente decese survin în cazul cancerelor de plămâni (1,6 milioane de decese, reprezentând 19,4 la sută din total), de ficat (0,8 milioane de decese, 9,1 la sută din total) şi stomac (0,7 milioane de decese, 8,8 la sută din total).

Potrivit OMS, numărul cazurilor de cancer de sân a crescut cu 20 la sută faţă de 2008, în timp ce mortalitatea legată de această formă de cancer ca crescut cu 14 la sută. În plus, cancerul de sân reprezintă 25 la sută din formele de cancer diagnosticate la femei.

În total, în fiecare an, 1,7 milioane de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân.

În 2012, 6,3 milioane de femei trăiau cu cancer de sân diagnosticat în cursul precedenţilor cinci ani.

Cancerul de sân este cauza cea mai frecventă de deces provocat de cancer la femei (522.000 de decese) şi forma cel mai frecvent diagnosticată la femei în 140 dintre cele 184 de ţări acoperite de studiu.

Acesta este, de asemenea, una dintre principalele cauze de deces provocat de cancer în ţările mai puţin dezvoltate, iar OMS cere "demersuri eficiente şi abordabile pentru depistarea precoce, diagnosticarea şi tratamentul" cancerului de sân la femeile care trăiesc în aceste ţări, potrivit doctorului Christopher Wild, directorul CIRC.

Proiecţiile care se bazează pe aceste estimări anticipează o creştere substanţială de 19,3 milioane de cazuri noi de cancer pe an până în 2025 din cauza creşterii demografice şi a îmbătrânirii populaţiei.

Peste jumătate dintre cazurile de cancer (56,8 la sută) şi decese provocate de cancer (64,9 la sută) în 2012 au fost înregistrate în regiunile cel mai puţin dezvoltate din lume, proporţie ce va creşte până în 2025.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OMS semnalează creşterea numărului de cazuri de cancer în lume.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OMS semnalează creşterea numărului de cazuri de cancer în lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei