Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 282 (5489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect european

Fişe online, pentru pacienţii internaţi la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava investeşte peste 1,5 milioane de lei într-un sistem informatic integrat care va permite comunicarea online între medici. Acelaşi sistem le va permite pacienţilor să vizualizeze pe internet propriile fişe medicale.Totul va fi posibil din vara anului viitor, graţie unui proiect european ce presupune crearea unui portal medical web pentru facilitarea accesului medicilor şi pacienţilor la informaţiile medicale ale bolnavilor. O a treia componentă a sistemului informatic va permite monitorizarea timpilor în care asistentele se deplasează la bolnavii cu urgenţe în cazul acţionării butonului de alarmare montat la patul pacientului.

Anunţul a fost făcut de managerul unităţii sanitare, Vasile Rîmbu, care crede că proiectul va conduce la o eficientizare a activităţii. El a explicat că fiecărui pacient internat i se va întocmi un dosar electronic, care să fie accesat pe bază de utilizator şi parolă. Astfel, cadrele medicale pot vizualiza pe internet fişele medicale ale bolnavilor, în timp ce pacienţii pot intra online să-şi vadă rezultatele analizelor medicale.

Pentru realizarea acestui obiectiv, platforma informatică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava va fi extinsă și îmbunătățită prin achiziționarea de echipamente IT (servere, scannere, monitoare, routere),  un al doilea pas fiind instruirea personalului, a precizat Vasile Rîmbu. El a arătat că unul dintre beneficiile implementării unui astfel de sistem îl reprezintă scurtarea timpului de aplicare a tratamentului pentru pacient, prin accesarea rapidă a imaginilor şi rezultatelor examinărilor radiologice şi posibilitatea analizării în echipe mixte, interdisciplinare, a cazurilor.

 

Proiect finanţat din fonduri europene

„Proiectul va permite colectarea într-o bază de date unică a informaţiilor obţinute de la aparatele de imagistică medicală. Aceste date vor fi accesibile personalului medical pe bază de user şi parolă, evitându-se astfel întârzierile cauzate de transmiterea informaţiilor pe căi obişnuite. Proiectul presupune şi conectarea la sistemul integrat a 300 de paturi din spital, pentru monitorizarea timpilor în care personalul a răspuns la apelul de urgenţă al bolnavului. Butoanele de alarmare sunt funcţionale, numai că în momentul de faţă noi nu putem verifica promptitudinea angajaţilor din acest punct de vedere. Sistemul va monitoriza şi anumiţi parametri fiziologici ai pacientului, cum ar fi glicemia sau tensiunea arterială, oferind cadrelor medicale posibilitatea de a interveni rapid, atunci când se înregistrează valori depăşite”, a adăugat Vasile Rîmbu.

Proiectul ce urmează a fi implementat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava este finanţat din fonduri europene nerambursabile.Din suma de peste 1,5 milioane de lei va fi creat şi un nou portal al unităţii sanitare, unde pacienţii îşi vor putea crea conturi şi vor putea afla informaţii despre serviciile medicale oferite de unitatea sanitară. Tot în cadrul proiectului se vor lua măsuri pentru pregătirea personalului, angajaţii fiind instruiţi atât pentru utilizarea aplicaţiei, cât şi pentru administrarea ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fişe online, pentru pacienţii internaţi la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fişe online, pentru pacienţii internaţi la Spitalul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei