Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 260 (5467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O băutură probiotică obţinută din murături japoneze, noul medicament minune împotriva gripei

O băutură probiotică obţinută din murături japoneze tradiţionale ar putea deveni noul medicament minune împotriva gripei, potrivit unui studiu realizat de o companie niponă, informează dailymail.co.uk.

Noul studiu sugerează faptul că bacteria Lactobacillus, existentă în napii japonezi muraţi ("Suguki"), dar şi în varza murată, are capacitatea de a întări sistemul imunitar şi ar putea ajuta organismul să lupte eficient împotriva gripei.

Se crede că această bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 şi gripa aviară letală H7N9, care a izbucnit recent în China.

O băutură probiotică care conţine tulpina KB290 a virusului gripal este în prezent testată pe pacienţi umani, după ce a fost testată pe şoareci.

Fanii napului japonez au susţinut de multă vreme că această plantă erbacee are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă oamenii de ştiinţă au început abia de curând să îl studieze în laborator.

Potrivit cercetătorilor niponi, un strat protector de zahăr, denumit exopolizaharid, care protejează bacteria împotriva sucurilor acide din stomac s-ar putea afla în spatele puterilor tămăduitoare ale napului japonez.

Savanţii niponi cred că descoperirea lor va conduce la apariţia pe piaţă a unor noi medicamente care vor conţine acea bacterie.

Luna trecută, oamenii de ştiinţă au prezis că un nou "sfânt Graal" în domeniul vaccinului gripal, care va oferi protecţie pe viaţă împotriva tuturor tulpinilor virusului gripal, ar putea fi disponibil pentru populaţie în următorii cinci ani.

Studiul specialiştilor japonezi a fost coordonat de Naoko Waki, cercetător la compania Kagome din industria alimentară niponă, şi a fost publicat în revista Letters in Applied Microbiology.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O băutură probiotică obţinută din murături japoneze, noul medicament minune împotriva gripei.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O băutură probiotică obţinută din murături japoneze, noul medicament minune împotriva gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Experti romani trimis de
( 7 nov 2013, 12:14:29
La noi este descoperit medicamentul contra gripei de Botnariuska ,specialistul semihoancei ce contine antigripalul sfeclomicina.
2.   Wow ce descoperire extraordinara trimis de
( 8 nov 2013, 02:00:36
Tataiele meu bea zeama de varza murata de cat il stiu. El stia de la ai lui despre acest tratament! Japonezii astia sunt asa de inapoiati, ar trebui sa treaca pe aici, ii invatam noi cum sa se trateze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei