Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 245 (5452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei întârzie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei a populaţiei care prezintă risc crescut de îmbolnăvire a ratat din nou startul, Ministerul Sănătăţii întârziind şi în acest an distribuirea în teritoriu a dozelor necesare. La nivel naţional, campania gratuită de vaccinare antigripală debutează de obicei la 1 noiembrie, însă se anunţă iarăşi probleme în ceea ce priveşte demararea acţiunii de imunizare.

La Suceava, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a solicitat ministerului de resort 35.000 de doze de ser, dar nici până acum nu se cunoaşte data la care fiolele ar urma să fie livrate pentru a putea fi împărţite medicilor de familie şi spitalelor, în vederea vaccinării populaţiei incluse în categoriile de risc.

 

Vaccinul oferă protecţie şase luni, ceea ce acoperă sezonul rece, octombrie-martie

Gripa este una dintre cele mai frecvente infecţii virale în sezonul rece. Este transmisă de la o persoană bolnavă la una sănătoasă pe calea aerului, prin intermediul picăturilor minuscule din secreţii, în timpul tusei, strănutului şi chiar vorbitului. Deşi aparent banală, ea poate fi însoţită de numeroase complicaţii care pot conduce inclusiv la deces, motiv pentru care este recomandat să se efectueze profilaxia prin vaccinare la persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire: bătrâni, copii, bolnavi cronici, persoane instituţionalizate în aziluri sau centre de plasament, cadre medicale. Serul antigripal asigură o protecţie timp de şase luni, ceea ce acoperă sezonul rece, octombrie-martie.

În timp ce campania Ministerului Sănătăţii întârzie, afecţiunile respiratorii fac tot mai multe victime printre suceveni, arată datele centralizate la nivel judeţean de DSP.

 

În farmacii, o fiolă de ser antigripal se vinde cu aproximativ 30 de lei

Astfel, potrivit ultimelor evidenţe, întocmite pentru săptămâna 7-13 octombrie, circa 3.400 de suceveni au ajuns la doctor după ce au răcit, fiind diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii. 

Majoritatea îmbolnăvirilor de sezon au fost înregistrate în rândul copiilor, iar tot aceştia au fost şi cei care au avut nevoie de cele mai multe internări.

Până în prezent, în judeţ nu a fost semnalat nici un caz compatibil cu gripa, însă medicii spun că boala nu va întârzia să apară.

Anul trecut, Direcţia de Sănătate Publică a primit de la ministerul de resort pentru imunizarea populaţiei incluse în categoriile de risc 15.000 din fiole din totalul de 30.000 solicitate. În farmacii, o fiolă de ser costă circa 30 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei întârzie.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei întârzie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei