Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 241 (5448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proteste continuate

Cadrele medico-sanitare din judeţ se vor afla în grevă japoneză până la începutul lui noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele medico-sanitare din judeţ se vor afla în grevă japoneză până la începutul lunii noiembrie. Deşi la nivel naţional angajaţii din Sănătate au hotărât să poarte cocardele timp de trei zile, de luni până astăzi inclusiv, la Suceava, salariaţii vor să le poarte până în ziua marşului de la Bucureşti, programat a se desfăşura în data de 2 noiembrie.

Secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor, dr. Irina Badrajan, a informat ieri că medicii nu vor întrerupe protestele şi vor continua să-şi trateze pacienţii purtând cocarde tricolore la piept. Prin acest gest, spune Irina Badrajan, medicii doresc să tragă un semnal de alarmă faţă de subfinanţarea sistemului sanitar. „Cocarda semnifică solidaritatea noastră ca medici cu acțiunile celorlalte structuri profesionale din sistem. Le-am explicat acestor lucru şi pacienţilor, care s-au arătat înţelegători şi au spus că ne susţin deoarece interesul este al populației pentru o asistență sanitară de calitate”, a declarat dr. Irina Badrajan.

 

Marş al tăcerii, în 2 noiembrie, pe traseul Piaţa Parlamentului-Ministerul de Finanţe-Guvern

Şi liderul Uniunii Judeţene Sindicale (UJS) Sanitas Suceava, Ana Ionescu, a anunţat ieri continuarea protestelor de către membrii acestei structuri - infirmiere, asistente medicale, personal auxiliar medical. Cadrele medii luptă pentru aceeaşi cauză, o finanţare mai bună a sistemului, a spus Ana Ionescu, potrivit căreia cocardele, de această dată roşii, vor fi purtate în semn de solidaritate şi susţinere a mişcărilor revendicative până în data de 2 noiembrie, când este programată următoarea acţiune de protest. Este vorba de un marş al tăcerii organizat în Bucureşti, începând cu ora 13.00, pe traseul Piaţa Parlamentului-Ministerul de Finanţe-Guvern şi la care sunt aşteptate să participe 2.000 de cadre medico-sanitare din toată ţara. În perioada 4-15 noiembrie, la o dată ce urmează a fi stabilită, se va întruni Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, pentru a analiza situaţia şi a decide paşii următori, a adăugat Ana Ionescu.

De menţionat că pe toată perioada grevei japoneze pacienții nu vor fi afectați, deoarece activitatea medicală nu va fi întreruptă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadrele medico-sanitare din judeţ se vor afla în grevă japoneză până la începutul lui noiembrie.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cadrele medico-sanitare din judeţ se vor afla în grevă japoneză până la începutul lui noiembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei