Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 239 (5446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rodiile protejează inima prin menţinerea sănătăţii vaselor de sânge

Rodiile ar putea reduce o parte dintre pagubele pe care produsele de tip fast-food le provoacă organismului, întrucât protejează vasele de sânge, anunţă cercetătorii spanioli într-un nou studiu.

Un supliment alimentar obţinut din aceste fructe ajută la menţinerea sănătăţii vaselor sangvine, un pas esenţial în evitarea infarctului şi a accidentelor vasculare cerebrale,potrivit dailymail.co.uk.

Cercetătorii spanioli au analizat efectele unei pastile care conţine substanţe chimice din rodie, numite polifenoli, asupra circulaţiei sangvine a porcilor. Pentru acest experiment au fost aleşi porcii, întrucât sistemul lor cardiovascular este asemănător cu cel al oamenilor.

Consumul alimentelor grase a deteriorat vasele de sânge ale porcilor, în special, endoteliul - componentă importantă a peretelui vascular. Endoteliul este important, întrucât eliberează substanţe care controlează expansiunea şi contracţia vaselor de sânge. Deteriorarea endoteliului poate reprezenta primul pas în dezvoltarea aterosclerozei, ceea ce înseamnă rigidizarea arterelor, care poate duce la atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale. Vasele de sânge ale porcilor hrăniţi cu alimente grase au fost mai puţin elastice. De asemenea, animalele au prezentat semne ale unor probleme cardiace. O doză dintr-un supliment cu extract de rodie care conţine 200 de miligrame de polifenoli numiţi punicalagini a anulat multe dintre aceste efecte.

"O dietă cu polifenoli din rodie poate ajuta la prevenirea şi întârzierea disfuncţiei endoteliale, care reprezintă unul dintre primele semne ale aterosclerozei şi accidentului vascular cerebral", a declarat cercetătorul Lina Badimon, de la Institutul Catalan de Ştiinţe Cardiovasculare din Spania.

Studii anterioare au arătat că sucul din rodii poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, prin reducerea hormonului de stres pe care corpul îl produce. De asemenea, un pahar de suc din rodii consumat zilnic ajută la îmbunătăţirea fluxului de sânge la nivelul inimii în cazul unei treimi dintre persoanele ale căror artere au fost acoperite de colesterol.

Fiind unul dintre cele mai vechi fructe cultivate, rodia a reprezentat un simbol al fertilităţii, morţii şi eternităţii. Mulţi oameni sunt de părere că fructul interzis din grădina Edenului a fost o rodie şi nu un măr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rodiile protejează inima prin menţinerea sănătăţii vaselor de sânge.
 Vizualizări articol: 806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rodiile protejează inima prin menţinerea sănătăţii vaselor de sânge0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei