Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 233 (5440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

20 de suceveni au fost diagnosticaţi în acest an cu boala Lyme, transmisă de căpuşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor cu boală Lyme, o afecțiune gravă transmisă de căpușe, a ajuns la 20. Așa arată o statistică a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, întocmită pentru perioada ianuarie-septembrie 2013 și în care se precizează că ultimele îmbolnăviri au fost semnalate în luna august, la cinci persoane.

Astfel, potrivit datelor centralizate de această instituție, în primele nouă luni ale anului, în județ s-au înregistrat 20 de cazuri de boală Lyme, din care patru în mai, unul în iunie, zece în iulie și cinci în august, pacienții fiind adulți și copii, atât de la țară cât și de la oraș. Specialiștii în sănătate publică vorbesc despre un număr record de pacienți cu boală Lyme, în condițiile în care în 2012 numărul sucevenilor cu această afecțiune transmisă de căpușe a fost de 17, în 2011 de 16, iar în 2010 de patru.

De altfel, în acest an medicii s-au confruntat cu o avalanşă de persoane care au căzut victime insectelor parazite. Zilnic, zeci de persoane au ajuns la serviciile de urgență din cadrul spitalelor sucevene, situația fiind una fără precedent în județ, potrivit datelor centralizate de aceste unități sanitare. Investigațiile ulterioare au confirmat prezența bolii Lyme, transmisă de căpușe, în 20 de situații.

Boala Lyme mai este supranumită şi „boala cu o mie de feţe”, din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează simptomele altor boli. Reacţia individuală faţă de agentul patogen este foarte diferită de la om la om, de aici şi multitudinea de manifestări, iar cu cât boala este tratată mai repede, imediat după muşcătura de căpuşă, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari. În caz contrar, se poate ajunge la o afecţiune cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice şi neurologice. În cazurile complicate, tratamentul poate dura şi ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de suceveni au fost diagnosticaţi în acest an cu boala Lyme, transmisă de căpuşe.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 de suceveni au fost diagnosticaţi în acest an cu boala Lyme, transmisă de căpuşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei