Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 229 (5436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli grave

Avertismente pentru 12 unităţi de învăţământ, emise de inspectorii sanitari, în urma unor controale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 12 unităţi de învăţământ din judeţ au fost sancţionate cu avertisment de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava în urma unor controale derulate în luna septembrie, la solicitarea ministerului de resort.

Unităţile în cauză au primit termen de remediere a deficienţelor constatate cu ocazia verificărilor, urmând ca în cazul în care neajunsurile nu vor fi înlăturate la timp să fie luate măsuri mai dure.

Aşa a anunţat ieri şeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, care a arătat că în cadrul controalelor tematice derulate în perioada 9-20 septembrie, au fost verificate condiţiile igienico-sanitare din 302 unităţi de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee), o creşă şi două unităţi de catering care au contract cu unităţile de învăţământ. El a explicat că din totalul unităţilor de învăţământ controlate, 137 sunt autorizate din punct de vedere sanitar, iar 165 nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, motivele pentru care nu a fost emis acest document fiind legat în majoritatea cazurilor de lipsa unui sistem corespunzător de aprovizionare cu apă potabilă, a unor grupuri sanitare igienizate sau a funcţionării în spaţii improprii, improvizate.

„O mică parte dintre unităţile neautorizate sunt nou reabilitate, întrunesc condiţiile de autorizare, dar nu au solicitat încă eliberarea avizului sanitar”, a subliniat dr. Ludovic Abiţei.

 

220 de unităţi de învăţământ autorizate sanitar, din totalul de 831

El a adăugat că alte deficienţe de ordin igienico-sanitar descoperite cu ocazia controalelor efectuate în luna septembrie sunt legate de spaţii necorespunzătoare de depozitare a produselor alimentare din programul „Laptele şi cornul” (23 de unităţi), asigurarea iluminatului (15 unităţi), dotarea cu mobilier (19 unităţi), dotarea cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie (trei unităţi), evacuarea reziduurilor (43 de unităţi), efectuarea dezinsecţiei şi deratizării (şapte unităţi), efectuarea cursurilor de igienă în rândul angajaţilor (33 de persoane din totalul de 317).

La această oră, în judeţ, din totalul de 831 de unităţi de învăţământ, doar 220 sunt autorizate sanitar, în timp ce 14 au primit autorizaţia sanitară de funcţionare cu condiţia să respecte un termen de remediere a deficienţelor. Restul de 597 de unităţi de învăţământ nu au aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. Astfel, sunt autorizate sanitar cele două creşe existente în judeţ şi 72 de unităţi de învăţământ preşcolar din totalul de 425 (opt au aviz sanitar cu plan de conformare, iar 345 sunt neautorizate). De asemenea, sunt autorizate sanitar 108 unităţi de învăţământ gimnazial din totalul de 361 (cinci au plan de conformare, iar 248 sunt neautorizate) şi 38 de licee din totalul de 43 (unul are plan de conformare, iar patru sunt neautorizate sanitar).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avertismente pentru 12 unităţi de învăţământ, emise de inspectorii sanitari, în urma unor controale.
 Vizualizări articol: 1264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avertismente pentru 12 unităţi de învăţământ, emise de inspectorii sanitari, în urma unor controale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei