Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Triaj epidemiologic

Sute de preşcolari şi elevi din judeţ cu râie, păduchi şi diverse micoze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Râia, păduchii şi micozele reprezintă o problemă de sănătate persistentă în rândul copiilor suceveni, arată datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma unor controale medicale efectuate în unităţile de învăţământ din judeţ, după vacanţa de vară.

Potrivit unui raport dat publicităţii ieri, de conducerea instituţiei, peste 500 de preşcolari şi elevi au fost depistaţi cu scabie (râie), pediculoză (păduchi) şi diverse micoze la triajul epidemiologic efectuat în luna septembrie, odată cu începerea noului an şcolar.

Datele centralizate de DSP Suceava arată că, din cei 99.459 de preşcolari şi elevi (din 726 unităţi de învăţământ – creşe, grădiniţe, centre de plasament, şcoli generale, licee, şcoli profesionale şi de ucenici) verificaţi luna trecută, 1.171 au fost depistaţi cu diferite boli contagioase. Astfel, 476 aveau angină (amigdalită), testele de laborator efectuate ulterior arătând că în două cazuri afecţiunea era determinată de streptococ. În aceste situaţii, copiilor li s-a stabilit un tratament specific, pentru a se evita complicaţiile grave (cardiace şi reumatismale) date de o asemenea infecţie.

 

Tratament gratuit pentru copiii cu râie, păduchi şi angină cu streptococ

Triajul epidemiologic a mai scos la iveală 391 cazuri de pediculoză şi 83 de scabie. Totodată, la control au fost depistaţi 105 copii cu anumite boli infecţioase precum virozele respiratorii şi unul cu boală diareică acută. De asemenea, au fost descoperiţi 104 copii cu diferite micoze şi alţi nouă cu diverse boli parazitare.

De menţionat că minorii depistaţi la triajul epidemiologic cu păduchi, râie şi diverse micoze provin atât de la ţară, cât şi de la oraş.

Tratamentul preşcolarilor şi al elevilor identificaţi cu angină cu streptococ, râie şi păduchi a fost asigurat de Direcţia de Sănătate Publică, medicaţia fiind ridicată de la sediul instituţiei de către medicii de familie şi cei din reţeaua şcolară.

În cazurile de pediculoză, pe lângă deparazitarea celor afectaţi, responsabilii DSP au recomandat şi măsuri de decontaminare a persoanelor din anturaj. După efectuarea tratamentului, la un nou control, doctorii au descoperit că 28 dintre copii nu scăpaseră încă de păduchi, în timp ce 25 aveau în continuare râie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de preşcolari şi elevi din judeţ cu râie, păduchi şi diverse micoze.
 Vizualizări articol: 1366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sute de preşcolari şi elevi din judeţ cu râie, păduchi şi diverse micoze4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei