Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 216 (5423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Suceava

Aparat performant pentru epurarea sângelui, dat în funcţiune în secţia de Reanimare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dotarea secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost completată cu un aparat performant utilizat în tratarea pacienţilor cu grave afecţiuni renale şi hepatice, dar şi a celor care au suportat sau urmează să suporte un transplant de organe. Aparatul mai are indicaţii în terapia pacienţilor cu intoxicaţii de diferite cauze, cum ar fi medicamentoase, cu droguri, alcool, ciuperci, pesticide, solvenţi, substanţe caustice, şi a fost dat deja în funcţiune. Anunţul a fost făcut de managerul unităţii sanitare, Vasile Rîmbu, care a explicat că noul dispozitiv medical este folosit pentru epurarea sanguină extracorporeală continuă - dializă acută renală şi hepatică, plasmafereză  (tehnică de îndepărtare a plasmei), hemofiltrare.

„Aparatul este mic, mobil, adaptat activităţii din secţia ATI şi poate fi deplasat de la un pat la altul. Cu ajutorul lui se pot trata la Suceava maladii grave, care până acum fie erau tratate în secţia ATI cu mijloacele mai puţin performante avute la îndemână, fie erau trimise la clinicile din Iaşi, cu riscuri uneori vitale pentru sănătatea pacienţilor din cauza transportului”, a arătat Vasile Rîmbu.

Managerul Spitalului Suceava a subliniat că pot beneficia de epurare extracorporeală acută pacienţii cu sepsis server (80-100 de cazuri pe an, înregistrate la această unitate sanitară), pancreatită acută (60-90 cazuri/an), intoxicaţii acute severe (etilenglicol, diazepam, fenobarbital). Beneficiul în aceste situaţii este de îmbunătăţire a stării de sănătate şi, în final, salvarea vieţii, la care se adaugă scurtarea duratei de spitalizare şi reducerea semnificativă a costurilor prin scurtarea evoluţiei bolii, a punctat Vasile Rîmbu.

Noul aparat este util şi pacienţilor la care se constată o decompensare ca urmare a unei ciroze hepatice, infecţiei cu virusurile hepatice B şi C (150-200 cazuri/an) sau a unei ciroze cardiace, aceşti bolnavi având acum mai mari şanse de supravieţuire. Dializa hepatică, dar şi cea renală care pot fi efectuate cu acest tip de aparat vor prelungi inclusiv viaţa pacienţilor care urmează să suporte un transplant şi pentru care perioada de aşteptare durează între şase şi opt luni. Dispozitivul medical  poate fi utilizat şi în cazul pacienţilor transplantaţi, pentru care riscul de respingere a organului transplant va scădea considerabil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparat performant pentru epurarea sângelui, dat în funcţiune în secţia de Reanimare.
 Vizualizări articol: 2357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Aparat performant pentru epurarea sângelui, dat în funcţiune în secţia de Reanimare5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei