Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 208 (5415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CAS

Peste 19 milioane de lei la rectificarea bugetară, pentru Sănătatea suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma rectificării bugetare din acest an, fondurile pentru sistemul sanitar sucevean au fost suplimentate cu 19,4 milioane de lei, a anunţat ieri preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Adela Băişanu, care a precizat că suma alocată în 2013 este mai mare cu 60% decât suma suplimentată în 2012.

Adela Băişanu a informat că au fost alocate fonduri suplimentare pentru medicii de familie, medicii de specialitate clinică, segmentul de recuperare a sănătăţii, dar şi pentru laboratoarele de analize medicale, radiologie şi imagistică medicală (investigaţii cu computerul tomograf – CT şi de rezonanţă magnetică - RM). De asemenea, s-au primit bani în plus pentru medicamente gratuite şi compensate, îngrijiri medicale la domiciliu şi dispozitive medicale.

Şefa CAS a adăugat că sumele suplimentare vor fi contractate cu furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice prin încheierea de acte adiţionale pentru perioada septembrie – decembrie 2013.

Ea a subliniat că pentru analizele medicale, radiologii, tomografii şi examinările RM s-a suplimentat bugetul alocat pentru ultimele patru luni ale anului cu suma de 450 mii lei, în timp ce pentru medicamente gratuite şi compensate bugetul suplimentar este de 13,8 milioane lei şi acoperă întreg anul.

 

Rectificarea bugetară scurtează lista asiguraţilor care aşteaptă dispozitive medicale

Adela Băişanu a mai spus că prin alocarea suplimentară de 102 mii lei pentru servicii de îngrijiri medicale la domiciliu s-a dublat bugetul pe care CAS Suceava îl avea alocat pentru întreg anul 2013, ceea ce permite ca mai mulţi pacienţi grav bolnavi şi care nu se pot deplasa să beneficieze de acest tip de servicii.

„Suma de 54 mii lei pentru servicii medicale de recuperare a fost repartizată furnizorilor de servicii medicale pentru luna septembrie, conform algoritmului prevăzut în legislaţie, necesarul de servicii de acest tip fiind mare în această perioadă a anului. Ultimul trimestru este acoperit de buget”, a completat Adela Băişanu.

În aceeaşi ordine de idei, şefa CAS Suceava a arătat că pentru serviciile medicilor de familie şi a medicilor specialişti, sumele suplimentare de 1,78 milioane lei şi respectiv 1,92 milioane lei permit derularea activităţii acestor furnizori întreg anul. În ceea ce priveşte alocarea pentru dispozitive medicale a sumei suplimentare de 1,3 milioane lei, fondurile permit Casei de Asigurări de Sănătate  să elibereze pentru asiguraţii aflaţi pe listele de aşteptare încă din anii trecuţi (începând cu 2010) peste 1.300 de decizii. „Alocarea acestei suplimentări rezolvă o problemă cu care instituţia noastră se confruntă de mulţi ani, cea a listelor de aşteptare întocmite din cauza fondurilor insuficiente”, a menţionat Adela Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 19 milioane de lei la rectificarea bugetară, pentru Sănătatea suceveană.
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 19 milioane de lei la rectificarea bugetară, pentru Sănătatea suceveană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei