Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 205 (5412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Risc

Copiii care vor intra la cursuri, în pericol de a face meningită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

38 de suceveni au fost depistaţi în acest an cu meningită acută virală, o boală care în 2012 a provocat o epidemie ce a numărat la final 380 de cazuri.

O statistică prezentată ieri de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava arată că, în acest an, majoritatea îmbolnăvirilor de meningită acută virală au fost consemnate în sezonul cald, august – 19 cazuri, iulie – zece cazuri, iunie – şapte cazuri, doar două cazuri fiind semnalate în sezonul rece (câte unul în lunile ianuarie şi aprilie).

Ultimii pacienţi, care au fost diagnosticaţi după data de 15 august, provin din localităţile Bosanci, Bogdăneşti, Chilişeni, Grăniceşti, Dumbrăveni şi Mihoveni. Bolnavii sunt în mare parte copii, cu vârste între 5 şi 14 ani, dar printre ei se regăsesc şi adulţi. Unul dintre aceştia din urmă este un profesor de 27 ani, de la Şcoala Generală din Şcheia, depistat cu meningită acută virală pe data de 21 august.

 

Directorii unităţilor de învăţământ, somaţi să rezolva problema apei curente şi a grupurilor sanitare

Conducerea DSP Suceava a informat ieri că cele 38 de cazuri au fost izolate, însă este de aşteptat ca începerea noului an şcolar să crească numărul de îmbolnăviri. Responsabilii instituţiei cred că meningita acută virală se va răspândi mai repede după ce copiii se vor întoarce la cursuri şi  recomandă directorilor de unităţi de învăţământ, mai ales celor din mediul rural, să încerce să rezolve problemele privind aprovizionarea cu apă curentă şi amenajarea grupurilor sanitare.

Şi asta, deoarece calea de transmitere a virusului care dă meningita acută este digestivă, iar curăţenia şi dezinfecţia din colectivităţi joacă un rol important.

Specialiştii DSP Suceava menţin recomandările de anul trecut, de respectare a regulilor de igienă personală (spălatul mâinilor) şi alimentară (spălarea fructelor şi a legumelor înainte de consum, evitarea consumului de apă din surse nesigure, contaminate etc.), care constituie principalele metode de prevenţie, în lipsa unui vaccin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii care vor intra la cursuri, în pericol de a face meningită.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copiii care vor intra la cursuri, în pericol de a face meningită5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei