Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un test de depistare a cancerului ovarian, dezvoltat de cercetătorii americani

Un nou test de depistare a cancerului ovarian a oferit rezultate promiţătoare, au anunţat cercetătorii americani, care spun că acesta poate descoperi tumorile în stadiul lor incipient, fapt care creşte şansele de supravieţuire cu până la 90%, informează bbc.co.uk.

Tumorile care se formează în ovare sunt greu de depistat în stadiile precoce. De obicei, ele sunt descoperite foarte târziu şi din acest motiv sunt greu de eliminat.

Noua metodă de depistare a tumorilor ovariene a fost testată pe 4.051 de femei, rezultatele fiind publicate în revista Cancer.

Şansele de supravieţuire ale pacientelor cresc cu până la 90%, dacă tumorile sunt depistate cât mai devreme, faţă de 30% dacă sunt descoperite în stadii avansate.

Spre deosebire de alte tipuri de cancer, cel ovarian are simptome - precum dureri abdominale, balonare - comune cu ale altor boli, din acest motiv tumorile neputând fi depistate uşor.

Cercetătorii ştiau deja că o anumită proteină din sânge, CA125, este prezentă în nivel mare în organismul unor paciente cu cancer ovarian, însă acest simptom nu reprezintă o regulă.

Din acest motiv, cercetătorii au folosit această proteină pentru a selecta pacientele în grupuri de risc. În loc să fie trimise direct în sala de operaţii, pacientele cu risc scăzut sunt testate anual, cele cu risc mediu, o dată le trei luni, iar cele cu risc mare sunt examinate cu ajutorul tomografului, pentru depistarea tumorilor, şi ulterior supuse unor operaţii chirurgicale pentru îndepărtarea lor.

Metoda de testare a fost pusă la punct de cercetătorii de la Universitatea din Texas, SUA.

Metoda va fi verificată însă pe un grup mult mai mare de paciente, în cadrul unui studiu care va avea loc în Marea Britanie, verdictul final urmând să fie dat în 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un test de depistare a cancerului ovarian, dezvoltat de cercetătorii americani.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un test de depistare a cancerului ovarian, dezvoltat de cercetătorii americani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei