Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 192 (5399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Spitalul Suceava începe modernizarea secţiei ORL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava demarează mâine investiţia de reamenajare şi renovare a secţiei ORL, ultima secţie din cadrul unităţii sanitare rămasă nemodernizată. Lucrările de reabilitare se vor extinde şi la compartimentul Buco-Maxilo-Facială (BMF), care funcţionează în cadrul secţiei ORL, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 2,5 milioane de lei.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a informat ieri că bolnavii cu probleme în sfera ORL şi BMF vor fi mutaţi şi trataţi de miercuri în alte secţii ale spitalului, respectiv Medicină Internă şi Reumatologie, investiţia urmând a fi terminată până la începutul lunii noiembrie. Costurile cu reabilitarea secţiei ORL şi a compartimentului BMF vor fi suportate din veniturile proprii, fondul de dezvoltare şi bugetul alocat spitalului de Casa de Asigurări de Sănătate. În acest proiect cofinanţator este şi Consiliul Judeţean Suceava, care va suporta 3% din costurile legate de construcţie şi 5% din cele pentru dotarea cu aparatură medicală.

„De miercuri, începem lucrările la instalaţia electrică, ceea ce presupune montarea de curenţi slabi şi tari, iar de lunea viitoare demarăm modernizarea efectivă, de reconstrucţie a saloanelor şi a blocului operator”, a arătat managerul Vasile Rîmbu.

După reamenajare şi renovare, secţia ORL va cuprinde tot 25 de paturi, însă structurate în şapte saloane cu câte trei paturi şi în două rezerve cu câte două paturi. Rezervele vor beneficia de un confort sporit, respectiv grup sanitar propriu, televizor, frigider. Secţia ORL şi compartimentul BMF vor avea propriile săli de tratamente şi de operaţie. Noua secţie va mai dispune de încăperi post şi pre operator, prima dotată cu două paturi, monitoare şi o targă de transport pacienţi, iar a doua cu o canapea inducţie şi un cântar electronic cu taliometru.

 

Investiţiile în secţia ORL vor lărgi gama intervenţiilor de specialitate

Secţia ORL modernizată va cuprinde şi un spălător pentru medici, adică un spaţiu prevăzut cu chiuvetă, în care medicii se vor spăla şi dezinfecta pe mâini înainte de operaţii. Sălile de operaţie de la ORL şi BMF vor fi dotate, printre altele, cu truse noi şi moderne de instrumentar, lămpi scialitice şi pendante pentru chirurgie şi anestezie. Şi sălile de tratament vor dispune de o dotare nouă, specifică acestei activităţi, atât în ceea ce priveşte instrumentarul, cât şi mobilierul medical - canapele de consultaţii, mese de tratament, scaune pentru medici, cărucioare pentru tratament etc.

În saloane şi rezerve, modernizările vor presupune şi o dotare cu mobilier medical nou, respectiv paturi, noptiere. Lucrările de reabilitare vor viza inclusiv instalaţiile electrice, sanitare şi de încălzire, sistemul de ventilaţie, de gaze medicale şi vor consta în executat pereţi gips carton, zugrăveli var lavabil, confecţionat şi montat uşi PVC, pardoseli covor PVC, placări pereţi şi pardoseli cu faianţă şi gresie, tapet PVC pereţi, montat tavane suspendate.

Investiţiile în secţia ORL vor lărgi gama intervenţiilor de specialitate, a subliniat, ieri, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Vasile Rîmbu.

Modernizarea secţiei ORL şi a compartimentului BMF va fi urmată de reabilitarea laboratorului de Anatomie Patologică. Investiţiile în spital vor continua cu renovarea şi extinderea secţiei de Neurologie, în cadrul căreia va fi înfiinţată o unitate de urgenţe neuro-vasculare care va trata şi monitoriza funcţiile vitale ale bolnavilor cu accidente vasculare cerebrale acute. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava începe modernizarea secţiei ORL.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Suceava începe modernizarea secţiei ORL5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei