Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 180 (5387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Pacienţii suceveni muşcaţi de şarpe vor fi trataţi la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienţii muşcaţi de şarpe care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava vor fi trataţi la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, în baza unui acord încheiat între cele două unităţi sanitare. Decizia a fost luată în condiţiile în care Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unitatea care ar trebui să trateze cazurile mai deosebite, nu mai dispune de nici un flacon de ser antiviperin pe care să-l administreze persoanelor muşcate de şarpe. Şi asta în plin sezon cald, când numărul cazurilor de acest gen este fără precedent, după cum arată statisticile din ultimele două luni.

Săptămâna trecută, medicii suceveni au solicitat colegilor ieşeni să le împrumute fiolele necesare pentru tratarea eventualilor pacienţi din perioada următoare, având în vedere că şi celelalte unităţi sanitare din judeţ au epuizat stocurile de ser antiviperin. Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi au anunţat că se confruntă la rândul lor cu lipsuri la acest capitol, dar au acceptat să le fie trimise spre rezolvare toate  cazurile de urgenţă ce ar putea apărea.

Totuşi, situaţia este una alarmantă, dacă avem în vedere că antidotul trebuie administrat în patru-şase ore de la muşcătură, iar şansele ca acesta să fie inoculat la timp pot fi reduse la 0 pentru o persoană care a avut ghinionul de a fi muşcată de şarpe într-o zonă îndepărtată sau accidentată a judeţului, distanţa mare până la clinica din Iaşi putând fi fatală pacienţilor.

Criza de ser antiviperin a apărut după ce singurul distribuitor, societatea Unifarm, a anunţat că nu are de unde procura antidotul, situaţia de criză urmând a fi dezamorsată spre finele lunii august. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii suceveni muşcaţi de şarpe vor fi trataţi la Iaşi.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pacienţii suceveni muşcaţi de şarpe vor fi trataţi la Iaşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei