Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 177 (5384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii cu testicule mai mari prezintă un risc mai ridicat de boli cardiovasculare

Bărbaţii cu testicule mai mari prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta o serie de boli cardiovasculare, afirmă autorii unui studiu italian, informează dailymail.co.uk.

Totodată, ei prezintă un risc mai mare de a fi spitalizaţi din cauza hipertensiunii şi au tendinţa de a fi mai graşi şi de a bea mai mult alcool.

Cercetătorii de la Universitatea din Florenţa cred că descoperirea lor sugerează faptul că testiculele mai mari reprezintă un indicator al unei sănătăţi precare şi consideră că acesta ar putea fi utilizat ca factor de risc pentru bolile cardiace.

Savanţii italieni nu au specificat însă ce înseamnă testicule "mari".

Giulia Rastarelli, coordonatoarea studiului, a declarat: "Deşi este în general acceptat faptul că mărimea testiculelor poate prezice performanţa reproductivă, rezultatele noastre indică faptul că acest parametru obiectiv poate oferi şi alte informaţii despre starea de sănătate generală şi despre riscul de boli cardiovasculare".

"Va fi nevoie de alte studii viitoare pentru a stabili factorii determinanţi şi mecanismele care duc la dezvoltarea unor testicule mari, iar aceste cercetări ar putea să clarifice motivul pentru care un număr mai mare de evenimente cardiovasculare se produc la aceste persoane", a adăugat ea.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.809 bărbaţi care au frecventat clinici de sănătate sexuală. Medicii au înregistrat mărimea testiculelor voluntarilor şi au măsurat concentraţiile de hormoni ale acestora. Monitorizarea voluntarilor a durat şapte ani.

În această perioadă, cercetătorii italieni au descoperit că bărbaţii cu testicule mai mari prezentau riscuri mai ridicate de boli cardiace. Totodată, cercetătorii au remarcat că bărbaţii cu testicule mai mari prezentau concentraţii crescute ale hormonului luteinizant, despre care se ştie că influenţează mărimea testiculelor.

Totodată, aceşti bărbaţi sunt mai des spitalizaţi din cauza unor afecţiuni cardiace, au tendinţa de a fi mai graşi, consumă mai mult alcool şi prezintă un risc crescut de hipertensiune.

Cercetătorii italieni sunt de părere că hormonul luteinizant ar putea afecta sănătatea cardiovasculară.

Ei au recunoscut însă că studiul lor a fost realizat pe bărbaţi care sufereau de disfuncţii sexuale şi că, din acest motiv, descoperirea lor ar putea să nu se aplice tuturor bărbaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii cu testicule mai mari prezintă un risc mai ridicat de boli cardiovasculare.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbaţii cu testicule mai mari prezintă un risc mai ridicat de boli cardiovasculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei