Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 172 (5379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă la final

Specialiştii în sănătate publică nu au putut stabili cauza toxiinfecţiei alimentare de la pensiunea din Sadova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu au putut stabili în urma anchetei epidemiologice cauza toxiinfecţiei alimentare de la pensiunea Vranis din Sadova. Conducerea instituţiei a anunţat ieri că testele de laborator au fost finalizate, însă nu s-a putut depista agentul patogen care a provocat îmbolnăvirile în cazul celor zece cetăţeni străini participanţi la Festivalul internaţional de folclor „Întâlniri Bucovinene”, desfăşurat la finele săptămânii trecute în Câmpulung Moldovenesc.

Responsabili din cadrul DSP Suceava au explicat ieri că suspiciunea de Salmonella a fost ridicată în timpul analizării unei probe biologice recoltate de la o pacientă, însă prezenţa acestui microb nu a fost confirmată la finalul investigaţiilor de laborator. Pe de altă parte, reprezentanţii instituţiei au arătat că testele efectuate pe probele recoltate din mâncarea servită turiştilor sâmbătă dimineaţă la micul dejun au ieşit corespunzătoare, la fel şi analizele efectuate pe probele biologice recoltate de la cele patru angajate ale pensiunii care au pregătit hrana. Mai mult, investigaţiile de laborator au arătat că în bucătăria pensiunii era curăţenie, fiind respectate normele de igienă sanitară, iar din documentaţia pusă la dispoziţie de proprietarii pensiunii a reieşit că produsele alimentare au fost achiziţionate din surse sigure.

În aceste condiţii, ancheta epidemiologică derulată de Direcţia de Sănătate Publică nu a putut stabili ce anume a provocat îmbolnăvirile în cazul celor zece turişti străini. „În circa jumătate din cazurile de toxiinfecţie alimentare nu se poate stabili etiologia îmbolnăvirilor, deşi diagnosticul de toxiinfecţie alimentară se stabileşte clinic şi epidemiologic”, au declarat ieri responsabili din cadrul DSP Suceava.

Sâmbăta trecută, zece participanţi la Festivalul internaţional de folclor „Întâlniri Bucovinene” din Câmpulung Moldovenesc au ajuns la spitalul din localitate cu greţuri, vărsături, dureri abdominale, diaree şi febră. Turiştii, cinci din Polonia şi cinci din Ucraina, au fost internaţi cu forme uşoare şi medii de boală până duminică, când medicii le-au permis să plece către ţările din care provin, starea lor de sănătate fiind bună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialiştii în sănătate publică nu au putut stabili cauza toxiinfecţiei alimentare de la pensiunea din Sadova.
 Vizualizări articol: 1243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Specialiştii în sănătate publică nu au putut stabili cauza toxiinfecţiei alimentare de la pensiunea din Sadova3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pai cum asa, domnu doctor?? trimis de
(27 iul 2013, 14:18:35
Iaca, dom doctor, ca ajunserati la vorba mea. Am urmarit special subiectul numai sa vad ce iese si cine are dreptate. Va amintiti ca acu cateva zile, cand dadeati anonim si pe surse cu maroneala pe reclama alora de la pensiune, ca au salmonella si ca nu stiu ce avea micu dejun, v-am intrebat si eu ca prostul ce veti face daca ies analizele bine? Acu, dupa ce l-ati umplut de kko, incepeti discret sa dati cu spaclul pe fatada, sa curatati mizeria, sa nu ceara daune? Nu stiu a cui e pensiunea aia, dar cred ca patroana ori patronul incarca deja tunurile sa le puna pe voi... Vai vai, cat profesionalism. E bine, domnu doctor??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei