Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă epidemiologică

Micul dejun, cauza probabilă a toxiinfecţiei alimentare în cazul participanţilor la „Întâlniri Bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au declanşat o anchetă epidemiologică la pensiunea Vranis din Sadova, unde au mâncat cei zece cetăţeni străini care au ajuns sâmbătă seară la spitalul din Câmpulung Moldovenesc cu toxiinfecţie alimentară.

Turiştii, cinci din Polonia şi cinci din Ucraina, participau la Festivalul internaţional de folclor „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc şi au fost cazaţi la aceeaşi pensiune. Specialiştii în sănătate publică bănuiesc că micul dejun servit sâmbătă dimineaţă ar putea sta la baza îmbolnăvirilor, motiv pentru care s-au deplasat la Sadova şi au luat probe de la angajaţii pensiunii, de pe suprafeţe şi din mâncarea servită turiştilor, respectiv omletă, telemea de vacă, salam şi ceai. Responsabili din cadrul DSP Suceava au precizat ieri că primul caz de toxiinfecţie alimentară la grupul de cetăţeni străini a apărut la o femeie de naţionalitate poloneză, la o oră după micul dejun, celelalte cazuri fiind semnalate la opt, până la zece ore de la ingestie. Reprezentanţii instituţiei au adăugat că în camerele turiştilor s-au găsit diverse alimente, însă nefiind vorba de un produs alimentar comun, care să fi fost consumat de toate cele zece persoane, se bănuieşte că meniul de dimineaţă, din oferta pensiunii, ar fi provocat toxiinfecțiile alimentare.

Rezultatele primelor analize de laborator sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi, au punctat oficialii DSP.

Sâmbătă seară, zece participanţi la festivalul internaţional de folclor „Întâlniri Bucovinene” din Câmpulung Moldovenesc au ajuns la spitalul din localitate cu greţuri, vărsături, dureri abdominale, diaree şi febră. Turiştii au fost internaţi cu forme uşoare şi medii de boală până duminică, când medicii le-au permis să plece către ţările din care provin, starea lor de sănătate fiind bună.

Alături de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava încearcă să stabilească de la ce alimente s-au îmbolnăvit cei zece cetăţeni străini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Micul dejun, cauza probabilă a toxiinfecţiei alimentare în cazul participanţilor la „Întâlniri Bucovinene”.
 Vizualizări articol: 1426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Micul dejun, cauza probabilă a toxiinfecţiei alimentare în cazul participanţilor la „Întâlniri Bucovinene”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai sa ne antepronuntam... trimis de
(23 iul 2013, 16:05:11
Frumoasa e practica asta romaneasca, sa ne dam cu presupusul... Si daca analizele de acolo ies bine? Vor "puncta" oficialii si despagubiri de imagine? Daca as fi in locul proprietarilor pensiunii si mi-ar iesi analizele perfect i-as satura pe birocrati de banuieli din astea (comandate de concurenta??) cu un proces pentru daune de imagine... Daca ai negru pe alb un rezultat, arde-i cat incape, amendeaza-i, defiinteaza-i, dar daca doar banuiesti ca nu curgea apa pe la o chiuveta undeva in sat, de ce te bagi in seama, profesionistule care esti tu profesionist? E bine, domnu' doctor??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei