Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De sezon

Căldura bagă în spital tot mai mulţi copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai mulţi copii ajung la spitalele din judeţ cu probleme cauzate de căldură, iar medicii se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în perioada următoare. Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava ajung zilnic chiar şi opt copii cu probleme de sănătate care pot fi puse pe seama temperaturilor de afară, iar jumătate dintre aceştia sunt internaţi. Este în general vorba de copii cu vărsături şi diaree, unii dintre ei deshidrataţi, dar sunt destule şi cazurile de copii cu insolaţii ca urmare a expunerii prelungite la soare.

Medicii spun că minorii sunt mult mai expuşi riscurilor de a suferi insolaţii şi de a se deshidrata, deoarece pot pierde lichide mai uşor din organism decât adulţii. În afară de asta, copiii se joacă în aer liber, uneori nesupravegheaţi, fără a lua în seamă faptul că soarele îi poate arde sau că ar trebui sa bea apă mai des decât de obicei, adaugă medicii, care vin cu câteva recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor în rândul copiilor.

Astfel, potrivit medicilor, în cazul sugarilor şi al copiilor mici, indicaţia este să se asigure un ambient cât mai normal, ferit de căldură şi umiditate excesive şi curenţi de aer. Sistemul de alimentaţie avut până în acel moment nu trebuie modificat prin introducerea de alimente noi în perioada caniculară. În plus, în zilele cu temperaturi ridicate se va realiza o hidratare corespunzătoare, iar pe sugari mamele îi vor alăpta ori de câte ori cei mici o solicită.

 

Recomandările medicilor

Copilul va fi îmbrăcat lejer, cu hăinuţe din materiale textile vegetale comode şi nu va fi scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi şi obligatoriu cu ceva pe cap. Copiii vor primi apă plată, ceai foarte slab îndulcit, fructe proaspete şi foarte bine spălate. Mamele care alăptează trebuie să se hidrateze corespunzător, fiind recomandate inclusiv sucurile naturale de fructe făcute în casă, fără adaos de conservanţi.

Conform medicilor, mămicile vor evita în acelaşi timp consumul de cafea sau alcool şi vor avea grijă să menţină o igienă riguroasă a sânului şi a corpului. La cel mai mic semn de suferinţă al copilului sau al mamei, aceştia se vor prezenta la medicul de familie, care va decide conduita terapeutică.

„O atenţie deosebită se va acorda condiţiilor de igienă atât pentru copil, cât şi pentru mamă. Copilul va fi ţinut în hăinuţe sau scutece curate şi uscate, iar mama se va îngriji de igiena riguroasă a pielii acestuia. În acest sens, copilul va fi îmbăiat cel puţin o dată pe zi şi obligatoriu seara la culcare. În restul timpului i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie. Copiilor preşcolari li se vor face duşuri cu apă la temperatura camerei”, au subliniat medicii, care îi mai sfătuiesc pe părinţi să nu-şi lasecopiii singuri într-o maşină, în plină zi caniculară, deoarece au existat cazuri de deces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura bagă în spital tot mai mulţi copii.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căldura bagă în spital tot mai mulţi copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei