Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 161 (5368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciocolata şi băuturile carbogazoase ar putea fi folosite ca detectori ai cancerului

Ciocolata, băuturile alcoolice şi alte preparate bogate în zaharuri ar putea fi utilizate în curând ca detectori ai cancerului, întrucât tumorile maligne consumă mai multă glucoză decât ţesuturile sănătoase, potrivit unui studiu recent, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă au inventat o metodă care depistează consumul de glucoză din ţesuturi, folosind imagistica prin rezonanţă magnetică (RMN), pentru a depista tumorile din organism.

Adaptând un dispozitiv RMN pentru a monitoriza consumul de glucoză din organism, cercetătorii de la University College din Londra (UCL) au descoperit că tumorile strălucesc mult mai intens în timpul acestui test, după ce pacientul a consumat un preparat bogat în zahăr.

Această tehnică reprezintă astfel o alternativă mai simplă şi mai sigură faţă de la tehnica standard radioactivă (de depistare a tumorilor, n.r.) şi ar putea fi disponibilă pe piaţă peste aproximativ 18 luni.

Din cauza radiaţiei, actuala metodă de scanare nu este recomandată în cazul femeilor însărcinate şi a copiilor şi este disponibilă doar într-un număr limitat de clinici medicale mari şi centre specializate.

În schimb, noua tehnică RMN de monitorizare a glucozei din ţesuturi reprezintă o metodă comună, care ar putea fi implementată în toate clinicile medicale, iar pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să călătorească pe distanţe mari în acest scop. Noua tehnică nu prezintă efecte secundare, va putea fi folosită în mod frecvent pentru ca medicii să afle dacă boala (cancerul) răspunde la tratamentul aplicat şi va contribui la personalizarea terapiei pentru fiecare pacient.

Fiind mai ieftină şi mai sigură, noua metodă oferă totodată rate de supravieţuire mai ridicate pentru bolnavii de cancer.

Studiul, coordonat de profesorul Mark Lythgoe de la Centre for Advances Biomedical Imaging (CABI) afiliat UCL, a fost publicat în revista Nature Medicine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata şi băuturile carbogazoase ar putea fi folosite ca detectori ai cancerului.
 Vizualizări articol: 1021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ciocolata şi băuturile carbogazoase ar putea fi folosite ca detectori ai cancerului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei