Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reformă

Încep restructurările la Direcţia de Sănătate Publică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţata restructurare a aparatului birocratic din Direcţiile de Sănătate Publică, care reprezintă una dintre soluţiile ministerului de resort de a reduce cheltuielile din sistem, va deveni până la finele lunii realitate. Directorul DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a informat că acţiunea de reducere a numărului de posturi la nivelul funcţionarilor din domeniul sanitar presupune trei variante de reorganizare, cea de 4%, pe care o prevede legea, de 10% şi de 15%, şi a fost deja demarată. Medicul a arătat că la nivelul instituţiei a fost finalizat un proiect de restructurare ce cuprinde toate cele trei variante de reorganizare, urmând ca până în 29 iulie ministerul de resort să decidă care dintre acestea va fi aplicată la nivelul judeţului.

Dr. Ludovic Abiţei a explicat că Direcţia de Sănătate Publică Suceava trebuie să funcţioneze după o nouă organigramă, cu un număr de posturi mai mic decât era admis până acum. Astfel, ca urmare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 77/2013, privind desfiinţarea posturilor vacante din sistemul bugetar, instituţia a redus schema de funcţionare cu 17,5 posturi.

 

Câte posturi din cadrul DDSP Suceava ar trebui să dispară

În aceste condiţii, DSP Suceava se înregistrează cu 130 de posturi, situându-se totuşi, în continuare, printre primele cinci judeţe din ţară cu un număr mare de personal, după Bucureşti, Dolj, Constanţa, Iaşi şi Cluj.

Dr. Ludovic Abiţei a declarat că în cazul în care la cele 130 de posturi rămase se va aplica procentul minim de restructurare, de 4%, vor dispărea cinci posturi din cadrul DSP Suceava, însă activitatea instituţiei nu va fi deloc afectată. Dacă reducerea va fi de 10%, numărul posturilor la care se va renunţa va fi de 13, ceea ce ar presupune o funcţionare la limită. Însă, în cazul în care procentul de reducere agreat de ministerul de resort va fi maxim, de 15%, situaţia va fi disperată, deoarece vor dispărea 20 de posturi din cadrul DSP Suceava. Acest lucru va conduce implicit la o restrângere drastică a activităţii, care s-ar putea reflecta în desfiinţarea punctelor de lucru din teritoriu, respectiv Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi vama Siret.

 

Angajaţi obligaţi să facă zilnic naveta, dacă vor să-şi păstreze serviciul

Introducerea unei măsuri atât de drastice ar lăsa Direcţia de Sănătate Publică fără reprezentanţi în teritoriu care să se ocupe de activităţi  importante cum ar fi cea de inspecţie sanitară sau supraveghere epidemiologică, având în vedere că punctul de lucru din Fălticeni a fost închis în această lună, din cauza dotării proaste cu aparatură, ca urmare a lipsei de fonduri din sistem.

O eventuală desfiinţare a tuturor punctelor de lucru ale DSP Suceava ar obliga zece oameni de la Vatra Dornei, şapte de la Câmpulung Moldovenesc, 16 de la Rădăuţi şi patru din vama Siret să se alăture celorlalţi 11 angajaţi de la Fălticeni şi să vină să lucreze la Suceava, făcând zi de zi naveta.

„Principala mea preocupare o reprezintă salariaţii, să nu-i las pe drumuri pentru că sunt oameni la o vârstă la care nu îşi mai găsesc uşor un loc de muncă. Pe de altă parte, este nevoie de personal, fiindcă şi atribuţiile instituţiei s-au înmulţit în ultima perioadă. Din aceste motive am analizat foarte atent modul în care se pot face restructurările avute în vedere de ministerul de resort”, a punctat dr. Ludovic Abiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încep restructurările la Direcţia de Sănătate Publică Suceava.
 Vizualizări articol: 1746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Încep restructurările la Direcţia de Sănătate Publică Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(11 iul 2013, 12:29:28
cuuum ? acolo tot ăsta-i mare Logofăt ?????
bah, Abiţei ăsta are contract pe viaţă ???
îmi strâng puternic ochii, nu vreau să văd !
să-şi restructureze,mai întâi, a sa musteaţă

remuneraţi la nivelul smâcului (o parte dintre ei)
se simt ameninţaţi ( păi nu ?! doar.. cine pleacă ? )
parcă văd c-or să rămână un stol de derbedei
care, nici unu' dintre ei, spre veterinar nu se-apleacă

Abiţei, fără culoare lingvistică, ne va informa :
gata, am restructurat , sunt directore ăl mai tare
şi-ntr-o variantă băsist-liberală se va transforma
căci ( nu-i aşa ) a luat parte la RESTRUCTURAREhappy

2.   Acelasi sef trimis de
(11 iul 2013, 16:03:19
Pe asta nu-l mai schimba nimeni?! E unul din cei mai incompetenti sefi de institutii din cati au fost prin oras. Daca apare vreo problema legata de sanatate, dispare ca magarul in ceata, nu-i de gasit, nu da declaratii si sta asa ca porcul in popusoi pana trece valul, iar apoi reapare ca si cum nici nu ar fi trebuit sa dea vreo explicatie. Daca-l intrebi nici nu stie cu ce se ocupa fiecare din serviciile subordonate. Uite asa traiesc unii fara nicio durere de cap. Voi noii guvernanti nu aveti unul mai capabil?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei