Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai puţini bani

Spitalul Suceava a pierdut 4,5 milioane de lei de la bugetul asigurărilor de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul pe 2013 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost redus cu 4,5 milioane de lei, în urma unor modificări legislative operate luna trecută. Fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava la capitolul spitalizare continuă, pentru perioada ianuarie-octombrie 2013, au scăzut de la 67,5 milioane de lei la 63 de milioane de lei. Şi asta, din cauza ultimelor reglementări, care prevădo creştere a bugetului alocat anul acesta pentru spitalizare continuă, pe fiecare spital, de maxim 25% faţă de bugetul alocat anul trecut pentru spitalizare continuă.

Înainte de modificările legislative din mai, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava înregistra la acest capitol o creştere de 30% comparativ cu 2012 (de la 47 de milioane de lei în perioada ianuarie-octombrie 2012 la 67,5 milioane de lei în perioada ianuarie-octombrie 2013), ceea ce a impus o ajustare în minus a bugetului.

Chiar şi în condiţiile în care fondurile de anul acesta pentru spitalizarea continuă au fost subţiate pentru a se permite încadrarea în bugetul maxim de 25% prevăzut de lege, Spitalul Judeţean de Urgenţă a ieşit în câştig faţă de anul trecut.

 

Bugetul spitalelor din judeţ, mai mare cu un milion de lei faţă de anul trecut

Aşa reiese dintr-o situaţie transmisă de preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Adela Băişanu, potrivit căreia bugetele alocate spitalelor pentru perioada ianuarie-octombrie 2013 au creşteri semnificative, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere, de circa 27%, fiind la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, urmat de Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc (25%), spitalele municipale Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni (13%), Spitalul de Boli Cronice Siret (11%), spitalele municipale Rădăuţi şi Vatra Dornei (10%), Spitalul Orăşenesc Gura Humorului (7%), Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret (2%) şi Spitalul Bethesda Suceava (1%).  

Practic, bugetul iniţial alocat în acest an spitalelor din judeţ este mai mare cu un milion de lei faţă de bugetul alocat iniţial anul trecut şi permite asigurarea finanţării spitalelor inclusiv pentru luna octombrie (chiar şi prin suma reţinută la nivelul CAS Suceava ce reprezintă 10% din bugetul alocat). Lunile noiembrie şi decembrie urmează a fi acoperite prin deblocarea fondului de rezervă constituit la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), precum şi prin suplimentările/rectificările ulterioare.

 

Cum s-au împărţit banii la spitale

„Acest buget a fost repartizat pe fiecare spital conform legislaţiei în vigoare, în funcţie de numărul de paturi contractabile din structura spitalului, de ICM, respectiv complexitatea cazurilor rezolvate, TCP, adică tariful pe caz ponderat, care este 1.600 de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi 1.380 de lei pentru celelalte spitale din judeţ, precum şi în funcţie de durata medie de spitalizare. În cursul lunii mai 2013, după stabilirea sumelor de contract şi încheierea contractelor, au fost publicate modificări legislative, în sensul creşterii duratei medii de spitalizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi creşterii ICM-ului la şase spitale din judeţ, şi anume spitalele municipale Fălticeni, Rădăuţi şi Vatra Dornei, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi Spitalul Bethesda Suceava. În cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dacă la începutul lunii mai a.c. bugetul alocat în 2013 pentru spitalizare continuă înregistra o creştere de 30% comparativ cu 2012, după modificarea legislativă din cursul lunii mai a.c., creşterea înregistrată a fost de doar 25%, maximum prevăzut de lege”, a arătat Adela Băişanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava a pierdut 4,5 milioane de lei de la bugetul asigurărilor de sănătate.
 Vizualizări articol: 1032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Spitalul Suceava a pierdut 4,5 milioane de lei de la bugetul asigurărilor de sănătate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei