Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 123 (5330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OMS revizuieşte în creştere numărul de decese provocate de coronavirusul MERS, înrudit cu SRAS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a revizuit miercuri în creştere numărul persoanelor decedate după ce au fost infectate cu coronavirusul MERS, anunţând patru noi cazuri de deces înregistrate în Arabia Saudită şi unul în Franţa, relatează AFP.

Este vorba despre "cinci noi decese" în "cazuri deja înregistrate", precum cel al francezului decedat marţi la Lille (nordul Franţei), a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al OMS, Glenn Thomas.

Cele cinci cazuri ridică la 27 numărul deceselor la nivel mondial, provocate de acest nou virus, începând cu apariţia bolii, la mijlocul anului 2012, a declarat el.

Totodată, cinci noi cazuri de MERS au fost înregistrate în estul Arabiei Saudite, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii de la Riyad.

Ministerul a precizat că aceste persoane, toate saudite, aveau vârste cuprinse între 73 şi 85 de ani, şi că sufereau de boli cronice.

Aceste noi cazuri ridică la 49 numărul de cazuri confirmate la nivel mondial, potrivit ultimului bilanţ elaborat de OMS. În bilanţul precedent, realizat la 23 mai, OMS identificase 44 de cazuri confirmate în laborator, dintre care 22 care au provocat decesul pacienţilor.

Acest virus înrudit cu SRAS (Sindromul respirator acut sever) este catalogat de OMS sub numele Sindromul Respirator Coronavirus din Orientul Mijlociu (MERS), care a afectat persoane ce trăiesc mai ales în Arabia Saudită.

Alte cazuri au fost înregistrate în Qatar, Iordania, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Germania, Marea Britanie şi Franţa.

De zece ani, pandemia SRAS, pornită în China, a provocat moartea a peste 800 de persoane provocând îngrijorare în întreaga lume.

Noul virus este diferit de SRAS, mai ales pentru că provoacă insuficienţă renală rapidă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OMS revizuieşte în creştere numărul de decese provocate de coronavirusul MERS, înrudit cu SRAS.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OMS revizuieşte în creştere numărul de decese provocate de coronavirusul MERS, înrudit cu SRAS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei