Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 118 (5325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu clinic

Un tratament experimental a generat rezultate promiţătoare împotriva astmului

 

Un medicament experimental a generat rezultate promiţătoare contra astmului, reducând cu 87% frecvenţa crizelor de astm la anumiţi pacienţi, potrivit rezultatelor unui studiu clinic intermediar publicate marţi în Statele Unite, informează AFP.

Dacă FDA (Food and Drug Administration) va autoriza comercializarea acestui medicament denumit Dupilumab, el va putea să îi ajute pe astmaticii care suferă de crize de intensitate moderată spre severă, care nu sunt prea bine controlate de medicamentele prezente pe piaţă.

Medicamentul conţine un anticorp care neutralizează simultan proteinele (interleukin-4 şi -13) asociate inflamaţiilor şi este fabricat de compania americană Regeneron Pharmaceuticals şi de cea franceză Sanofi.

Acest medicament a atins toate obiectivele clinice precum ameliorarea şi diminuarea simptomelor, ameliorarea funcţiilor pulmonare, dar şi reducerea nevoii de a recurge la produse antiastmatice existente pe piaţă.

Deşi studii clinice mai vaste vor trebui să confirme rezultatele acestui studiu intermediar de fază 2, realizat pe 104 pacienţi, oamenii de ştiinţă s-au declarat optimişti în legătură cu potenţialul medicamentului Dupilumab.

Rezultatele studiului clinic, realizat în 12 săptămâni şi coordonat de medicul Sally Wenzel, directoarea Institutului pentru astm de la Universitatea Pittsburgh din statul american Pennsylvania, au fost prezentate la conferinţa anuală organizată de American Thoracic Society în oraşul Philadelphia şi au fost publicate în New England Journal of Medicine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tratament experimental a generat rezultate promiţătoare împotriva astmului.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tratament experimental a generat rezultate promiţătoare împotriva astmului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei