Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regimul mediteranean protejează memoria

 

Regimul mediteranean protejează memoria, afirmă autorii celui mai mare studiu realizat până în prezent în acest domeniu şi care confirmă binefacerile acestui tip de alimentaţie, informează lefigaro.fr.

Acest tip de regim constă în consumarea, de preferinţă, a unor alimente bogate în acizi graşi precum omega 3 - peşte, pui, ulei de măsline - alături de fructe şi legume, în defavoarea alimentelor conţinând grăsimi saturate precum carnea roşie şi produsele lactate.

Un nou studiu (cel mai mare realizat până în prezent) a fost realizat în acest domeniu de Universitatea Alabama din oraşul american Birmingham. Savanţii americani au evidenţiat astfel că acest tip de alimentaţie permite o protecţie mai bună a memoriei şi a capacităţilor cognitive.

Studiul a fost publicat în Neurology, revista editată de Academia americană de neurologie.

Oamenii de ştiinţă au analizat datele recoltate în cadrul studiului Regards (Reasons for Geographical Differences in Stroke). În acest studiu, 30.239 de persoane în vârstă de cel puţin 45 de ani au fost monitorizate între ianuarie 2003 şi octombrie 2007. De atunci, ele au fost controlate periodic pentru a detecta eventualele modificări ale stării lor de sănătate.

Regimul alimentar urmat de 17.478 de persoane, afroamericani şi caucazieni, cu vârstă medie de 64 de ani, a fost studiat cu atenţie pentru a afla cât de mult se aseamănă el cu dieta mediteraneană.

Cercetătorii au efectuat şi o serie de teste pentru a măsura memoria şi facultăţile intelectuale ale voluntarilor pe o durată medie de patru ani.

Persoanele cu o stare de sănătate bună, a căror alimentaţie se apropia cel mai mult de regimul alimentar erau cu 19% mai puţin predispuse la tulburări de memorie şi cognitive.

Studiul a evidenţiat, totodată, faptul că nu există diferenţe, din acest punct de vedere, între afroamericani şi caucazieni. Singurele persoane care nu au beneficiat de efectele regimului mediteranean au fost persoanele diabetice.

Regimul mediteranean permite în plus reducerea cu 30% a riscului de accident vascular cerebral şi creşte şansele de sarcină în cadrul programelor de fecundare asistată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regimul mediteranean protejează memoria.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Regimul mediteranean protejează memoria4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei