Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 110 (5317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din aprilie

Peste o sută de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numărul persoanelor muşcate de căpuşe creşte de la o zi la alta. De la începutul lui aprilie, când a fost semnalat primul caz, numai la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava au ajuns aproximativ o sută de oameni care au fost muşcaţi de aceste insecte parazite, ce le-ar putea transmite o boală extrem de gravă, boala Lyme. Medicii de la cea mai mare unitate sanitară din judeţ prind zile şi cu câte trei cazuri de acest gen, după acordarea primului ajutor pacienţilor fiindu-le recomandat un tratament prevenitiv cu antibiotice.

Potrivit medicului Tiberius Brădăţan, printre cei care au avut de suferit din cauza căpuşelor s-au numărat şi mulţi copii, inclusiv de vârste mici, 1-2 ani. „Multe cazuri provin de la ţară, unde contactul oamenilor cu zonele de păşunat ale animalelor este mai mare şi nu poate fi evitat, însă avem destule cazuri şi din mediul urban. În calitate de consilier local am propus la ultima şedinţă măsuri de dezinsecţie a parcurilor din oraş şi am primit confirmarea că aceste măsuri vor fi luate în perioada imediat următoare”, a adăugat medicul Tiberius Brădăţan.

 

Dezinsecţie în parcurile şi spaţiile verzi din Suceava

Amploarea pe care au luat-o cazurile de muşcături de insecte, în special căpuşe, a determinat conducerea Primăriei Suceava să iniţieze o campanie de dezinsecţie a spaţiilor verzi frecventate adesea de suceveni.

„Pe lângă acţiunile de tundere a gardurilor vii şi cositul ierbii, care se desfăşoară în tot oraşul, lucrăm la un caiet de sarcini pentru atribuirea lucrărilor de dezinsecţie a parcurilor unei firme specializate. Măsura vizează în special căpuşele, care au devenit o adevărată problemă, fiind înregistrate tot mai multe cazuri de persoane muşcate de insecte”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

 

Recomandările specialiştilor pentru prevenirea muşcăturilor de căpuşă

Specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică atenţionează cu privire la consecinţele unei banale muşcături de căpuşă şirecomandă evitarea, pe cât posibil, a zonelor infestate cu aceste insecte parazite. Astfel, în cazul ieşirilor în parc sau în spaţii deschise este de recomandat să se poarte haine de culori deschise care să protejeze braţele şi picioarele (culoarea deschisă ajută prin contrast la identificarea uşoară a căpuşelor). Se recomandă, de asemenea, purtarea pantalonilor lungi, de tricouri, bluze sau cămăşi cu mâneci lungi. În acelaşi timp, este indicat ca încălţămintea să nu fie prevăzută cu decupaje. Totodată, se recomandă aplicarea repetată la 1-3 ore a unui spray repelent pentru insecte (cu dietiltoluamidă) pe pielea expusă (mâini, braţe, antebraţe, ceafă) sau a unui insecticid (cu permetrin) pe pantaloni, manşete, ciorapi şi pe mâneci.

În cazul unei activităţi lucrative sau recreative într-o zonă cu risc (cu animale care pot fi parazitate de căpuşe şi cu arbuşti şi vegetaţie bogată) se recomandă examinarea la câteva ore a întregii suprafeţe a corpului, fără a neglija zonele cu păr, pentru a observa căpuşe ataşate de piele sau păr. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o sută de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei